Na vsebino

Obvestilo Splošne bolnišnice Novo mesto

V Splošni bolnišnici Novo mesto 1.januarja 2017 prehajamo na postopno elektronsko registracijo za vse naročene paciente, ki se bo izvajala preko vrstomata (naprave za avtomatski sprejem pacientov oziroma registracijo za zdravstveno obravnavo).

Vrstomat je naprava, ki je prijazna in enostavna za uporabnike, saj bistveno skrajša vpisni čakalni čas. Pacientom, ki so predhodno naročeni na pregled ali preiskavo omogoča, da se sami prijavijo v čakalno vrsto v določeni ambulanti, s čimer odpade čakanje pred vpisnimi okenci v ambulantah.

Vrstomat deluje na način, da pacient ob prihodu v terminal vstavi svojo veljavno zdravstveno kartico. Na zaslonu vrstomata se izpiše številka ambulante in ura predvidenega pregleda. Pacient bo prejel tudi tiskano obvestilo.

Kljub temu, da je uporaba terminala sicer zelo enostavna, bo v začetnem obdobju pomoč nudilo osebje Splošne bolnišnice Novo mesto.

V primeru odstopanj, bo registracija še vedno možna na okencu administrativnega sprejema.

Trenutno so vrstomati postavljeni v avli ginekološko-porodniškega in internega oddelka.

Vse naročene paciente prosimo, da za registracijo pridejo 15 minut pred naročeno preiskavo/pregledom.

Glede na to, da je sistem registracije popolnoma nov in ga šele uvajamo, vljudno prosimo vse uporabnike za strpnost in razumevanje.

Vir: Splošna bolnišnica Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj