Na vsebino

Od srčnih ljudi

Sem'ška mladina je s pomočjo Kulturnega centra Semič in Društva prijateljev mladine Metlika v nedeljo v Semiču pripravila humanitarni koncert Od srčnih ljudi. S prodanimi vstopnicami in prostovoljnimi prispevki so zbrali 4.956 evrov, ki jih bodo v celoti namenili mladi družini iz občine Luče v Zgornji Savinjski dolini, ki je v nedavnih poplavah izgubila svoj dom.

Gasilci Gasilske zveze Semič so bili eni prvih, ki so ob katastrofalnih avgustovskih poplavah prišli na pomoč v Luče. Prebijali so se v tamkajšnjo vas, kjer je cesto zasul plaz. Bili so pretreseni nad opustošenjem, ki ga je za seboj pustila vodna ujma in tako se je v vrstah Sem'ške mladine porodila ideja o organizaciji dobrodelnega koncerta s katerim bi pomagali sodržavljanom v stiski.

"Odbor za mlade Občine Semič se je odločil stopiti skupaj in dokazali smo, da mladi znamo in želimo pomagati. Veseli smo, da so našo željo začutili tudi drugi občani in so se nam pridružili na koncertu. Želimo si, da bi bila pomoč in povezovanje ljudi še naprej del naše lokalne skupnosti," je ob tem dejala predsednica odbora za mlade občine Semič Špela Pašič.

Organizatorji se ob tej priložnosti zahvaljujejo vsem tehnikom in številnim nastopajočim, ki so s svojo humanitarnostjo omogočili, da je bil koncert, ki ga je povezoval Dino Subašić, generacijsko pisan in glasbeno, plesno ter humorno obarvan. Pestro je bilo tudi na stojnicah pred Kulturnim centrom Semič, kjer so s prodajo dobrot prav tako zbirali sredstva v dobrodelne namene. Zahvala gre tudi gostincem, kmetijam, vinogradnikom, podjetjem in društvom, ki so poskrbeli za pogostitev nastopajočih in obiskovalcev, še sporočajo organizatorji dogodka.

Vir: Sem'ška mladina, foto: Uroš Novina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj