Na vsebino

Odkritje table kot začetek gradnje novega vrtca v Loki

Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek, direktor podjetja TGH Stjepan Jarnević, direktor družbe CGP Martin Gosenca in ravnateljica Vrtca Otona Župančiča Črnomelj Stanka Kure, so danes slavnostno odkrili tablo, ki simbolično obeležuje začetek gradnje novega vrtca v Črnomlju, enota Loka.

Stanka Kure, ravnateljica vrtca Otona Župančiča Črnomelj je bila ob današnjem dogodku seveda vesela:

Nova stavba vrtca, enota Loka bo imela 14 oddelkov z vsemi spremljajočimi in upravnimi prostori. V sklopu investicije je tudi oprema in ureditev zunanje površine, dela pa bodo zaključena predvidoma do julija prihodnje leto.

Župan Andrej Kavšek je poudaril, da gre za enega večjih in zahtevnejših projektov v črnomaljski občini in dodal, da so si ob načrtovanju projekta prizadevali, da bo vrtec kvaliteten, sodoben in varen za naše najmlajše:

Do sredine oktobra bo pripravljena temeljna plošča in potem se bo lahko začelo z gradnjo samega objekta. Krovska dela strehe in teras pa bodo dokončana predvidoma do konca letošnjega leta.

Izvajalca del sta podjetje TGH in družba CGP v partnerstvu. Vrednost celotne investicije skupaj z dokumentacijo, gradnjo in nadzorom znaša 4.174.000 evrov. Od tega bo 568.912 evrov prispeval EKO Sklad Republike Slovenije, razliko pa bo pokrila Občina Črnomelj z lastnimi sredstvi.

Zbrane je nagovorila tudi ena od projektantk Maja Ivanič Ena.

Scenarij za dogodek je pripravil JSKD OI Črnomelj, povezoval ga je Tadej Fink, za kulturni program pa so prisrčno poskrbeli otroci iz Vrtca Otona Župančič.

Župana smo ob tem povprašali tudi kako je z deli pri OŠ Loka Črnomelj, koliko vemo, so otroci iz te šole v nadomestnih prostorih že drugo šolsko leto.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj