Na vsebino

Odprtje tretje Urškove knjigobežnice v Poljanski dolini ob Kolpi

Včeraj smo v okviru projekta Uršek se druži (projektni partnerji KD Stari trg ob Kolpi, RIC Bela krajina in Knjižnica Črnomelj), kljub dežju, slavnostno odprli tretjo Urškovo knjigobežnico v Poljanski dolini ob Kolpi, in sicer v Starem trgu pred cerkvijo. Do sedaj sta bili namreč odprti že v Zagozdacu in v Radencih.

S postavitvijo knjigobežnice želimo narediti korak k promociji in širjenju branja. Namen je lepa gesta, ki lahko neznancu obogati dan, hkrati pa tudi knjigi vdihne novo življenje. V kulturnem programu, ki sta ga vodili Maruša Lindič in Eva Kobe, so nastopili polanski otroci (harmonikaš Tim Mutič, violončelistka Maruša Lindič, flavtistka Eva Kobe, klavirski virtuoz Jaka Kobe, recitatorka Maruša Rade) ter mojstra kamišibaja Breda in Darko Kočevar.

Želimo si, da bi naše knjigobežnice živele. Da bi jih krajani ohranjali žive, seveda predvsem na način, da bi vanje prostovoljno donirali knjige in iz njih jemali tiste, ki bi jih želeli prebrati.

Avtor: Renata Butala
Vir: KS Stari trg ob Kolpi
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj