Na vsebino

Odvajanje in čiščenje v porečju Kolpe

V mesecu novembru 2020 je Občina Metlika objavila javni razpis za sklenitev okvirnega sporazuma za celotno investicijo in izvajalca del za 1. fazo investicije »Odvajanje in čiščenje v porečju Kolpe - Občina Metlika«. Ocenjena vrednost celotnega projekta skupaj s povračljivim DDV je 952.294,22 EUR, od tega bosta Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada prispevali do 395.510,09 EUR, preostanek pa bo bremenil občinski proračun. Izvajanje projekta je predvideno fazno v letih 2021, 2022 in 2023. V okviru projekta bo nadgrajen obstoječi sistem odvajanja in čiščenja odpadnih voda znotraj aglomeracije ID 6039- Metlika.

Včeraj sta g. Darko Zevnik, župan Občine Metlika in g. Stjepan Jarnević, direktor podjetja TGH d.o.o. iz Črnomlja, podpisala gradbeno pogodbo za izvedbo 1. faze. Vrednost gradbene pogodbe (brez DDV) znaša 97.725,75 EUR. Začetek gradnje je predviden v mesecu aprilu, rok izvedbe pa je 60 koledarskih dni od uvedbe v delo. Investicija 1. faze zajema izgradnjo cca 346 m fekalne kanalizacije za območje Cankarjeve ceste med železniškim nadvozom in centralno ČN Metlika.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj