Na vsebino

Opozorilo bralca na nevaren odsek pri Svibniku

Konec minulega tedna smo od našega bralca prejeli dopis, v katerem opozarja na nevaren odsek na cesti Svibnik - Stražnji Vrh s prošnjo, da dopis pošljemo na črnomaljsko občino.

"V imenu udeležencev cestnega prometa, tudi pešcev in kolesarjev in ostalih, Vas opozarjam na kritično točko ceste na relaciji Stražnji vrh –Svibnik. Natančneje pri mostičku pri odcepu za Dolnjo Pako. Tam je tudi potok in tam se ob nizkih temperaturah pojavlja poledica. Lokacija je ene vrste »mrazišče«. Tudi po več sušnega vremena in nato kakšna ploha je ta odsek zelo nevaren. Vozišče je spolzko, tudi omejitev 50km/h ne pomaga kaj dosti, če tudi bi bila omejitev 20Km/h. Veliko ljudi govori o omenjenem odseku, tudi sam sem že imel primer, ko se je vozilo nasproti mene zavrtelo in končalo na travniku.

Zato Vas pozivamo, da se tistih 200 m preplasti z grobim asfaltom.

Tudi policisti vedo o nesrečah na omenjeni kritični lokaciji (odcep za Dolnjo Pako), še veliko več je pa neprijavljenih nesreč na omenjenem odseku.

Vsi upamo, da ste to dobronamerno opozorilo sprejeli preden se zgodi kaj tragičnega."

Včeraj smo prejeli odgovor iz županovega kabineta:

Lepo pozdravljeni,

hvala za vaše opozorilo, ki smo ga tudi evidentirali in ga zavedli za izvedbo v prihodnjem obdobju. Pri samem mostičku, se je v preteklosti spolzko vozišče že zamenjalo z bolj grobim asfaltom. Razumemo, da bi bilo potrebno v prihodnje ta odsek še podaljšati v smeri od mostička do odcepa za Dolnjo Pako.

S prijaznimi pozdravi."

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj