Na vsebino

Oranžni alarm tudi za jug države

Vročina v naših krajih ne popušča. Tudi noči so tropske, saj se živo srebro do jutra ne spusti pod 20 stopinj. Do vključno sobote še velja opozorilo pred veliko toplotno obremenitvijo za celotno Slovenijo, ki ga je izdala Agencija RS za okolje.

Visoke temperature že vplivajo na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije, zato se v času najhujše vročine zadržujte v senci, odsvetujejo tudi velike fizične napore. Uživajte lahko hrano in pijte zadostno količino tekočine. Bivalne prostore zračite ponoči in zjutraj. Na soncu parkirana vozila pred začetkom vožnje dobro prezračite.

Tudi večji del petka bo sončen in vroč, najvišje dnevne temperature bodo znova od 30 do 35 stopinj Celzija. Popoldne in zvečer bo predvsem nad hribi nastalo nekaj vročinskih neviht.

V soboto bo dopoldne še sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noč. Pihal bo jugozahodni veter. Soparno bo.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Vročina bo popustila, temperature bodo bližje 25 stopinjam Celzija.

Vir: Arso

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj