Na vsebino

Organizacija dela ob ponovnem odprtju OŠ Semič in PŠ Štrekljevec

Spoštovani učenci in starši.

Jutri, 18. 5. 2020, se učenci 1. do 3. razreda vračajo v šolske klopi. Pri tem bomo morali vsi upoštevati navodila in priporočila, da bo delo v šoli potekalo nemoteno in predvsem varno za vse. Pri pripravi navodil smo upoštevali priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Zavoda za RS za šolstvo.

V nadaljevanju vam posredujemo nekaj osnovnih navodil. Podrobna navodila bodo učencem predstavili učitelji v šoli.

Prihod učencev v šolo

Učenci vozači bodo prihajali v šolo po spodaj navedenem razporedu:

  • Avtobusi (MPOV) bodo pripeljali v šolo iz vseh relacij med 8.00 in 8.05. Ob prihodu v šolo gredo učenci v učilnice, kjer počakajo skupaj z učitelji na začetek izvajanja pouka.
  • Šolski kombiji bodo dovažali učence med 7.30 do 8.00. Ob prihodu v šolo gredo učenci v jedilnico, kjer bo za njih organizirano varstvo.

Dovozi bodo po prilagojenem voznem redu. Na vseh organiziranih šolskih prevozih je obvezna uporaba mask in spoštovanje varnostne razdalje 1.5 do 2 metra.

Učenci, ki so vključeni v jutranje varstvo, pripeljejo starši v šolo med 6.15 in 7.30.

Vsi ostali učenci bodo prihajali v šolo po spodaj navedenem razporedu:

  • Učenci 1. razreda pridejo v šolo ob 8.05.
  • Učenci 2. razreda pridejo v šolo ob 8.10.
  • Učenci 3. razreda pridejo v šolo ob 8.15.

Vstop v šolo bo za vse učence možen samo na vhodu pri šolskem športnem igrišču. Glavni vhod šole bo zaklenjen. V času od 6.15 do 8.15 bo na vhodu dežurni učitelj. Po potrebi bo usmerjal učence do učilnic in skrbel za upoštevanje pravil ob vstopu učencev v šolo.

Izvajanje pouka

Za izvajanje pouka, smo učence razdelili v skupine, ki zadostujejo normativnim zahtevam (največ 15 učencev in varnostna razdalja 1,5 do 2 metra).

Učenci 1. razreda se ne bodo delili in bodo imeli pouk v matičnih učilnicah. Učenci 2. razreda se bodo delili v 3 skupine. Prav tako učenci 3. razreda se bodo delili v 3 skupine. Točen razpored učencev v skupine in po učilnicah bodo razredniki sporočili učencem ob prihodu v šolo v ponedeljek, 18. 5. 2020.

Prehrana

Za učence bodo organizirani vsi obroki, na katere so naročeni.

Razvozi

Razvozi avtobusov in šolskega kombija bodo v vse smeri ob 13.15.

Varstvo vozačev

Varstvo vozačev pred poukom za učence, ki se pripeljejo s šolskim kombijem, bo organizirano v jedilnici šole od 7.30 do 8.15.

Varstvo vozačev po pouku bo organizirano od 12.00 do 13.15, torej do razvozov avtobusov.

Podaljšano bivanje

Podaljšano bivanje bo za učence organizirano od 12.00 do 15.30. Točen razpored učencev po skupinah bodo učencem posredovali razredniki v ponedeljek, 18. 5. 2020. Prevzem učencev bo možen na vhodu v šolo pri šolskem športnem igrišču. V času med 12.00 in 14.30 bo na vhodu prisoten dežurni učitelj, ki bo pomagal pri prevzemu otrok. Po 14.30 bo za prevzem otrok poskrbel učitelj podaljšanega bivanja. Starši opozorijo na svoj prihod z zvoncem in počakajo pred vhodom v šolo.

Dežurni učitelj ima seznam učencev in urnik učiteljev PB. Dežurni učitelj pokliče učitelja PB, slednji na vhod napoti učenca. Starši ne vstopajo v šolo. Starši na vhodih v šolo sledijo označbam in skrbijo za ohranjanje varnostne razdalje (1,5 m), ko čakajo na prihod svojega otroka.

V kolikor se skupina PB ob prihodu starša nahaja zunaj, dežurni učitelj starša napoti do dotične površine, kjer starši prevzamejo učenca. Po 14.30 se bodo skupine zadrževale v bližini šolskega igrišča, kjer bodo starši lahko prevzeli svoje otroke.

Prihod učencev v učilnico, zagotavljanje higiene in distance, gibanje učencev po šoli

  • Pri vhodu v šolo bo dežurni učitelj, ki bo pazil za distanco med otroki in opozarjal na razkuževanje rok že ob vstopu v šolo.
  • Učenci gredo v šolo v koloni in v razdalji 1,5 m. Takoj pri vhodu v šolo si morajo roke razkužiti z razkužilom.
  • Učenci se do nadaljnjega ne preobuvajo.
  • Vrata v razrede bodo odprta, tudi med odmori. Učilnice bodo prezračene in z odprtimi okni (če bo za to primerno vreme).
  • Vsak dan pred začetkom pouka bodo čistilke učilnice temeljito počistile in razkužile kljuke. Prav tako bodo v dopoldanskem času stalno čistile kljuke, ročaje, mize …
  • Vsakič, ko učenci primejo kljuko vrat, jo bo potrebno razkužiti. Učenci gredo nato v razred, si ponovno razkužijo roke in se usedejo na stol s svojim imenom.
  • Razdalja med stoli v učilnicah bo vsaj 1,5 m.
  • Učitelji in učenci bodo na razdalji vsaj 1,5 m.
  • Učenci v razredu ne rabijo nositi zaščitnih mask. Za strokovne delavce je priporočljivo, da jih nosijo.
  • Učitelji bodo stalno v razredu z učenci.
  • Med odmori bodo na hodnikih dežurni učitelji.
  • Računalnik v učilnici bo uporabljal zgolj učitelj.
  • Učenci bodo malicali v razredu. Pred malico bodo pobrisali svojo mizo s higienskim robčkom, potem bodo na mizo postavili papirnato brisačko in po malici ponovno s higienskim robčkom pobrisali mizo. Malico bo razdeli učitelj (ali dežurna oseba), ki si bo pred tem temeljito umil roke.
  • V jedilnico bodo učenci vstopali po protokolu, ki predvideva distanco in največje število otrok v prostoru. Kuharice bodo med delitvijo hrane uporabljale kirurško zaščitno masko.
  • V sanitarije bodo učenci vstopali posamično. Priporočljivo je, da vrata odpirajo s komolcem. Po uporabi sanitarij si morajo temeljito umiti roke.

Jutri, 18. 5. 2020, pričenjamo ponovno s poukom tudi na podružnični šoli Štrekljevec za učence od 1. do 3. razreda. Z učenci 4. razreda bo pouk še vedno potekal na daljavo. Za vas smo pripravili naslednja navodila in priporočila:

V ponedeljek, naj otrok s seboj prinese podpisano izjavo starša, da učenec v zadnjih 14 dnevih ni imel bolezni s simptomi, podobnimi korona virusu.

PRIČETEK POUKA IN PRIHOD/ODHOD UČENCEV V/IZ ŠOLE:

S poukom bomo pričeli ob 8.00. Začetek pouka bo ostal nespremenjen do konca šolskega leta.

Spremenjen bo tudi vozi red dovozov/odvoza šolskega avtobusa/kombija.

Relacija Gradnik – Omota – Štrekljevec:

ODHOD

Gradnik

7.45

Omota

7.50

Štrekljevec

7.55

Relacija Maline – Brezova Reber – Štrekljevec (šolski kombi):

Maline

7.40

Brezova Reber

7.45

Štrekljevec

7.50

ODHOD ŠOLSKEGA KOMBIJA IZ ŠTREKLJEVCA: 12.45

Učenci nevozači naj v šolo ne prihajajo pred 7.45. Učenci vozači morajo imeti na avtobusu/ kombiju zaščitno masko.

Starši ne vstopate v šolo. Ko pridete otroka iskat po pouku ali v podaljšano bivanje, pozvonite pri vhodnih vratih na zvonec.

Učenci prinesejo v šolo vse svoje šolske potrebščine v vrečki, ki jo bomo v šoli zavrgli. Šolska torba ostane doma. S seboj naj imajo tudi plastenko ali stekleničko za vodo. Šolskih potrebščine ne bodo nosili domov. V šolo ne prinašajo igrač ali drugih predmetov. Športne opreme ne potrebujejo. Vse dni v tednu naj bodo primerno oblečeni in obuti za gibanje na prostem.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj