Na vsebino

Osrednji dogodek 28. Krakarjevih dnevov

Tridnevni prireditveni niz 28. Krakarjevih dnevov so sinoči v dvorani Kulturnega centra Semič nadaljevali z osrednjo prireditvijo, na kateri so gostili menedžerko leta 2023 Marto Kelvišar.

Direktorica črnomaljskega izdelovalca mobilnih hišk in šotorov za glamping Adria Dom velja za poslovno voditeljico, ki bolj kot na obljube stavi na dejanja. Opisujejo jo kot menedžerko, ki ne sprašuje, kaj je mogoče in kaj ne, ampak kaj je smiselno. S svojo karizmo in energijo je podjetje popeljala do globalno priznanega narekovalca smernic na področju mobilnih in modularnih hiš ter mobilnih šotorov. Novomeščanka pa se v zadnjih letih preizkuša tudi kot umetnica. Z možem Marjanom sta namreč odkrila privlačnost obdelave kamna, kjer najdeta sprostitev in nove izzive. Nedavno sta svoje umetnine postavila na ogled na skupinski razstavi v novomeškem Kulturnem centru Janeza Trdine.

Pogovor o njenih kariernih začetkih, videnju prihodnosti in Bele krajine je vodil Franci Stariha.

V kulturnem programu so nastopili učenci glasbene šole Gradus ad Parnassum, z recitacijami pesmi Lojzeta Krakarja in Franeta Milčinskega - Ježka pa Ana Banovec in Matej Štalcar.

Letošnje Krakarjeve dneve bodo danes ob 17. uri, končali s koncertom pevskih zborov in pritrkovalcev občine Semič.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj