Na vsebino

Otvoritev slikarske razstave in predavanje Vloga podeželja za lokalno skupnost

Včeraj smo se ob 19. uri zbrali na Igrišču znanja in druženja ter otvorili slikarsko razstavo z naslovom Moja vas na platnu. Na ogled smo postavili dela udeležencev t. im. Slikarskega dneva, ki je potekal 29. 2. 2020 v Gasilskem domu v Dobličah in sicer pod mentorstvom prof. likovne umetnosti, Jasmine Strugar ter akademske slikarke Andreje Verderber. Slednja nas je na otvoritvi tudi nagovorila ter nam zaupala veliko detajlov glede motivov in tematike samega ustvarjanja.

Po otvoritvi razstave smo se preselili v tamkajšnji Gasilski dom ter prisluhnili zanimivemu strokovnemu predavanju Borisa Grabrijana iz Krajinskega parka Kolpa na temo vloga podeželja za lokalno skupnost.

Nosilec operacije »Igrišče znanja in druženja Dobliče« je RIC Bela krajina, partnerji v projektu pa so: Občina Črnomelj, Knjižnica Črnomelj, Krajevna skupnost Dobliče, Športno društvo Dobliče in PGD Dobliče. Operacija je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).

Za pomoč pri organizaciji se lepo zahvaljujemo vsem partnerjem projekta, še posebej pa domačinoma Aljažu Skušku in Katji Jonke.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj