Na vsebino

Parada učenja - Poklicijada z Borutom Pahorjem

Zavod za izobraževanje in kulturo (ZIK) Črnomelj je tudi letos izpeljal Parado učenja, ki je največji promocijski dogodek znotraj Tedna vseživljenjskega učenja. Z letošnjo Parado učenja pod nazivom Poklicijada, so želeli promovirati različne zelene poklice na interaktiven način. Parado je včeraj dopoldne otvoril bivši predsednik republike Borut Pahor.

Na letošnji Poklicijadi se je predstavljalo kar 14 različnih zelenih poklicev: agronom in zootehnik, slaščičar, krajinski arhitekt, smetar, kmet, kineziolog, veterinar, inženir gozdarstva, vrtnar - cvetličar, zidar z uporabo naravnih materialov, lončar, serviser koles, šivilja in rokodelec.

V avli kulturnega doma sta potekali tudi razstavi izdelkov iz odpadnega materiala, ki sta ju pripravili Srednja šola Črnomelj in ZIK Črnomelj.

Popoldanski del se je začel z gledališko predstavo "Zemlja je dobila vročino" v izvedbi Društva za razvoj človečnosti. Po predstavi, pa so se otroci udeležili še ekoloških delavnic.

Skupno se je Parade učenja 2023 udeležilo 682 udeležencev iz celotne Bele krajine.

Vir: ZIK Črnomelj, foto: Uroš Novina in ZIK Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj