Na vsebino

Matic in Patrik s kmečko pojedino v polfinale

Matic in Patrik v akciji. Foto: Pop TV
Matic in Patrik v akciji. Foto: Pop TV

V prvi oddaji kuharskega šova Mali šef Slovenije so se kuharski mojstri vrnili v kmečko kuhinjo. Pripravljali so domače jedi in se borili za vstop v nadaljnje kuharske izzive. Pri pripravi jedi pa so imeli možnost pomoči družinskih članov.

Patrik Bremec in Matic Marentič iz OŠ Belokranjskega odreda Semič sta se pomerila z Gašperjem in Zalo iz OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica. Mlada Belokranjca sta pripravila svinjska pečena rebrca, kranjsko klobaso, rolado iz svinjske ribice s špinačnim nadevom, hrenovo omakico, zelje ter muffine iz polente. Žirija jima je prisodila 11 zvezdic, eno več od nasprotnega para in prijatelja sta tako postala prva polfinalista pete sezone šova Mali šef Slovenije!

Pot do sestavin ni bila enostavna. S pomočjo kmečkega kolesa sta tekmovalna para izžrebala mesno sestavino in število dodatnih sestavin. Matic in Patrik sta dobila svinjino in štiri sestavine.

Mali šefi so imeli le eno minuto za izbor sestavin, s katerimi bodo skušali prepričati žirante. Za kuharska para to ni bila težava, saj sta imela dodelani ideji za krožnike še pred vstopom v trgovino. Za kuhanje je bilo na voljo 80 minut.

Patrik se je znašel v zagati pri klobasah, na pomoč mu je priskočil žirant Jorg. Tudi nasprotni par je imel nekaj težav pri pripravi klobase, ki jima je med kuhanjem počila, zato sta se odločila, da s skupnimi močmi pripravita novo.

Prvi klic družinskim članom sta opravila Patrik in Matic, ki sta poklicala Petro. V resnici sta želela slišati samo spodbudne besede in nista potrebovala dodatne pomoči.

In kako so njun izdelek ocenili trije žiranti Gregor Jager, Mojca Trnovec in Jorg Zupan? Gregor je takoj opazil, da manjka omaka svinjskih rebrc. Jorg je pripravil nekaj komentarjev: "Tortica, kakor je videti lepo, je malenkost suha in premalo začinjena." Najbolj so ga skrbela rebra, ki bi morala še pred postrežbo nekoliko počivati. Izredno je pohvalil omake. Mojca je pohvalila rebra, za katere meni, da sta jih vrhunsko pripravila v tako kratkem času. Gregor je bil razočaran nad začinjenostjo zelja.

Matic in Patrik sta pričakovala boljše komentarje, a na koncu o zmagovalcu odločajo zvezdice. Zbrala sta eno več od nasprotnega para in se tako veselila uvrstitve v polfinale.

Šolarji, ki tekmujejo v oddaji Mali šef Slovenije, bodo s prvimi tremi mesti, ki jih določi žirija, svojim šolam prinesli zmagovalne donacije, preostale šole, ki tekmujejo v oddaji, pa so odvisne od glasov gledalcev.

Vir: 24ur

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj