Na vsebino

Podelitev priznanj za ocenjena mlada vina na 27. ocenjevanju v Črnomlju

Včeraj je Društvo vinogradnikov Črnomelj vinogradnikom podelilo priznanja za ocenjena mlada vina na 27. ocenjevanju v Črnomlju, ki je potekalo v soboto, 10. novembra 2018.

Tri strokovne komisije, ki so jih vodili dr. Mojmir Vondra, Andrej Bajuk in Ivanka Badovinac, so ocenile 322 vzorcev mladih vin. 233 ocenjenih vzorcev je prejelo bronasta, srebrna, zlata in velika zlata priznanja.

Po Pravilniku ocenjevanja je za bronasto priznanje potrebno od 15 do 15,99 točk, za srebrno priznanje od 16 do 16,99 točk, za zlato priznanje od 17 do 17, 99 točk in za veliko zlato priznanje nad 18 točk.

Pred podelitvijo je bilo strokovno predavanje, ki je bilo dobro obiskano. O napakah pri vzorcih mladih vin in kako jih odpraviti, je predavala svetovalka specialistka za vinarsrvo Ivanka Badovinac. Glede na dobro udeležbo, znanja o kletarjenju ni nikoli dovolj, saj si vsak vinogradnik trudi pridelati všečno in dobro vino.

Na podelitvi priznanj je vinogradnike nagovorila Kraljica metliške črnine 2018 Melanie Miketič, ki je v nadaljevanju skupaj z Ivanko Badovinac in predsednico Društva vinogradnikov Črnomelj, Mojco Breznik, podelila priznanja.

Velika zlata priznanja so prejeli družina Hoznar iz Mihelje vasi (4), Kmetija Absec iz Mihelje vasi(3), Anton Kambič iz Semiča (3), družina Stepan iz Črnomlja (2), Kmečka hiša Bahor iz Zorencev (2), družina Vrhovski iz Ručetne vasi in družina Murgelj iz Novega mesta.

Posebna priznanja za šampiona ocenjevanja je prejela družina Murgelj iz Novega mesta, za Rumeni muškat pozne trgatve z oceno 18,23, za šampiona Belokranjca PTP, z oceno 17,18 je dobil Ivan Klobučar iz Butoraja 37 in za šampiona Metliške črnine PTP, z oceno 16,18 Andrej Kavšek iz Črnomlja.

Za vinarja leta 2018 se je potegovala Kmečka hiša Bahor z Zorencev, družina Vrtin iz Doblič, družina Stepan iz Črnomlja, družina Hoznar iz Ručetne vasi, družina Cvitkovič iz Velike Lahinje, družina Vrhovski iz Ručetne vasi in družina Bahor iz Dragovanje vasi.

Po Pravilniku ocenjevanja je naslov VINARJA OCENJEVANJA za leto 2018, z najvišjo povprečno oceno štirih različnih najvišje ocnjenih vin, prejela KMEČKA HIŠA BAHOR iz Zorencev, z oceno 17,84 za vina Sauvignon, Rumeni muškat, Laški rizling in Renski rizling.

Vsem prejemnikom priznanj, iskrene čestitke!

Naj bo, kot so rekli že mnogi pred nami, vino ljubezen, naj bo resnica, naj bo veselje in naj bo zdravje in hvaležnost.

Vir: Društvo vinogradnikov Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj