Na vsebino

Podpis pogodbe za izgradnjo gospodarske javne infrastrukture v industrijski coni Beti

Danes sta g. Darko Zevnik, župan Občine Metlika in g. Martin Gosenca, predsednik uprave podjetja CGP d.d. iz Novega mesta, podpisala gradbeno pogodbo za izvedbo investicije »Izgradnja gospodarske javne infrastrukture v industrijski coni Beti«.

Vrednost gradbene pogodbe znaša 432 tisoč EUR, od tega bosta prispevali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj 90%, razliko pa bo zagotovila Občina Metlika.

Predvideno je, da se sedaj 0,75 ha degradiranega območja v osrednjem delu industrijske cone Beti sanira, infrastrukturno modernizira in nadgradi. Večina objektov kompleksa nekdanje skupine Beti, je bila namreč zgrajena v letih po drugi svetovni vojni. Zaradi slabega vzdrževanja, dotrajanosti in spremembe tehnologije proizvodnje v posameznih objektih, je obstoječa komunalna oprema nezadostna in neprimerna za potrebe novih objektov in gospodarskih dejavnosti, zato je potrebna celostne modernizacije in nadgradnje. V industrijski coni Beti se nahaja močno dotrajana in tehnično neprimerna infrastruktura vodovoda, elektrike, mešanega sistema kanalizacije, cestnega omrežja in omrežja tehnoloških odpadnih voda.

Z realizacijo investicije bo Občina Metlika komunalno opremila (modernizirala in nadgradila komunalno opremo) sedaj degradirana območja znotraj cone Beti in sicer bo investicija zajemala:

  • izgradnjo 120 m severne dostopne ceste (gre za sedanjo makadamsko cesto, ki pelje tudi do kompleksa športnih igrišč),
  • izgradnjo 70 m nove interne ceste na območju, kjer se porušijo obstoječi objekti,
  • izgradnjo 463 m kanalizacije,
  • izgradnjo 717 m vodovodnega omrežja,
  • odstranitev objektov za izgradnjo interne ceste ter vodovodnega in kanalizacijskega omrežja,
  • izgradnjo 66 m armiranobetonskega zidu in
  • izgradnjo 290 m elektro-kabelske kanalizacije.

Investiciji se bosta pridružila tudi upravljavca telekomunikacijskega in elektroenergetskega omrežja, to je Telekom Slovenije d.d. s položitvijo kabelske kanalizacije za optično omrežje in Elektro Ljubljana d.d. z izgradnjo nove transformatorske postaje in 20 kV kablovoda.

Z investicijo bodo domači podjetniki dobili površine za nadaljnjo rast in razvoj. Prav tako bo Občina lahko s komunalno opremljenimi površinami privabila investitorje iz drugih okolij.

Izgradnja je predvidena v letih 2020-2021.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj