Na vsebino

Podpis pogodbe za izgradnjo metliške obvoznice

Metliški župan Darko Zevnik in državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič sta včeraj v Ljubljani podpisala sofinancerski sporazum za izgradnjo ceste do Križevske vasi. Gre za ureditev makadamske ceste od priključka na državno cesto Metlika – Črnomelj do Križevske vasi, kar je vsekakor dobra novica za prebivalce Križevske vasi.

Seveda to ne bo dovolj za rešitev težav ob prometnih konicah za prebivalce Metlike, zato so danes na podlagi drugega odstavka 37. člena v zvezi s prvim odstavkom 62. člena in na podlagi drugega odstavka 11. člena Zakona o umeščanju prostorskih ureditev državnega pomena v prostor na Občini Metlika podpisali pogodbo o delni izvedbi državne ceste od priključka Maline do mednarodnega mejnega prehoda Metlika in od Gradnika do Črnomlja.

Torej gre le za 2,5 kilometra dolg odsek ceste od priključka Metlika – sever do mejnega prehoda Metlika, ki pa je za prebivalce Metlike in okoliških naselij prednostnega pomena.

Samo izdelava projekta je bila vredna 8 milijonov € in je v višini 2,15 milijonov € sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt je sicer razdeljen na tri pododseke:

A - 8 kilometrov od priključka Maline do priključka Metlika – sever,
B - 2,5 kilometra od priključka Metlika – sever do mejnega prehoda Metlika in
C - 20 kilometrov od razcepa Gradnik do Črnomlja – jug.

Pogodbo sta podpisala metliški župan Darko Zevnik in direktor gradbenega podjetja TGH Stjepan Jarnević in je »težka« 5.800.000 €. Z deli pri mejnem prehodu Metlika naj bi pričeli 18. aprila, na severnem delu pa 2 meseca pozneje. Z deli naj bi zaključili 18. decembra 2022.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj