Na vsebino

Poleti se bo pod krošnjami na Medgeneracijskem vrtu dogajalo

Na Medgeneracijskem vrtu za Kulturnim domom Črnomelj se bo skozi poletje odvijal celoten sklop poletnih dogodkov, ki smo jih na ZIK Črnomelj poimenovali »Kultura pod krošnjami«. Dogajanje smo že začeli z letnim kinom in filmom Ne pozabi dihati, posnetem v Beli krajini. Ob torkih se bodo tako odvijali razni kulturni dogodki, vsak petek pa bo na sporedu letni kino. Dogodki bodo potekali tudi slabemu vremenu navkljub, in sicer v dvorani Kulturnega doma Črnomelj.

Danes ob 18.30 vabljeni na Kresni dan, ki bo folklorno in ljudsko obarvan, 26. junija ob 20.30 bo na sporedu projekcija filma Varuh meje s pogovorom, na katerem bodo ob 20. obletnici od snemanja filma v Beli krajini prisostvovali Jonas Žnidaršič, Maja Weiss in Ida Weiss. 30. junija ob 20.00 pa bo konzervatorka Kulturnega doma Črnomelj spregovorila o preteklosti, simboliki in stanju obnove.

Julija se lahko poleg letnega kina udeležite prikaza starih pastirskih in namiznih belokranjskih iger, predstavitve novonastalih turističnih produktov, kiparske razstave in dogodkov za otroke. Avgust pa se bo začel s festivalom Dojiva se in nadaljeval s predavanjem in opazovanjem nebesnih teles, koncertom Marka Simčiča in Martine Mravinec, z gostovanjem Svetlane Makarovič in se končal z umetniško delavnico za otroke.

Vabljeni, da poletje preživite kulturno v objemu zelenih krošenj in vseh generacij!

Podrobnejši program, ki ga bomo sproti nadgrajevali, lahko spremljate na povezavi TUKAJ.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj