Na vsebino

Pomoč Rdečega križa Območnega združenja Črnomelj

V neurju, ki je 8. junija 2018 prizadelo Črnomelj in okolico, se je RKS OZ Črnomelj vključil že takoj v soboto, 9. junija. Člani ekipe prve pomoči RKS OZ Črnomelj so pet dni priskočili na pomoč z razvozom vode do gasilcev, ki so opravljali najnujnejša dela na poškodovanih objektih.

Na RKS OZ Črnomelj smo se zavedali, da bodo stroški za odpravo nastale škode veliki za posamezno gospodinjstvo. Zato smo naslovili prošnjo za pomoč v Sklad za pomoč v stiski na RKS, kjer smo takoj prejeli odobrena sredstva v znesku 30.000€, kar je bilo objavljeno tudi v medijih. S strani Občine Črnomelj je bila imenovana posebna komisija v kateri je tudi predstavnik RKS OZ Črnomelj, na kateri se obravnavajo prispele vloge. Poškodovane predele smo si večkrat ogledali na terenu, tudi skupaj s predstavniki CSD iz Črnomlja in tudi v pogovoru z ljudmi poskušali priti do posameznikov in družin, ki so nujno potrebni pomoči. Vloge smo obravnavali s socialnega in materialnega vidika. Poskušamo prisluhniti vsakemu, ki se je zglasil v naši pisarni ali že na terenu povedal svojo stisko. Zgodb je zelo veliko in čisto vsaka od njih je posebna. Do danes smo individualno pozitivno obravnavali 67 vlog. Sredstva v skupnem znesku 55.128,59€ smo nakazali hitro in v soglasju s Komisijo za pomoč.

Sredstva, ki smo razdelili med ljudi ne bi mogli zagotoviti tudi brez pomoči nekaterih donatorjev- fizičnih pravnih oseb, predstavnikov RKS OZ po Sloveniji in pa KRKE d.d. iz Novega mesta. Vsem v našem imenu in v imenu poškodovancev iskrena hvala.

Vir: RKS OZ Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj