Na vsebino

Poostren nadzor motoristov in nasveti za poletno sezono

Danes se začenja preventivna akcija za večjo varnost motoristov, ki bo potekala do 12. julija 2020. Namen akcije je osveščati motoriste in mopediste o odgovorni in preudarni vožnji ter pomenu samozaščitnega vedenja v prometu in jih opozoriti, na nujnost prilagajanja svojih motorističnih izkušenj razmeram na cesti. V tem času bodo policisti izvajali tudi poostren nadzor.

Poletni meseci na ceste privabijo več motoristov, visoke temperature pa lahko vplivajo na zbranost in stopnjo utrujenosti pri vožnji motorja. Motorist mora biti vsak trenutek pozoren na več stvari sočasno, za vožnjo so potrebne tudi različne spretnosti. Poleg poznavanja motorja in upoštevanja pravil še zelo dobra psihofizična pripravljenost, so zapisali v sporočilu za javnost na Javni agenciji RS za varnost prometa.

Motoristom agencija med drugim svetuje, naj se pred potjo prepričajo, da je motor tehnično brezhiben. Nujno je, da poskrbijo za svojo varnost z dobro opremo, v katero sodijo zaščitna čelada, kombinezon, ščitnik hrbtenice, škornji in rokavice. Najbolje je, da je oprema v živahnih ter opaznih barvah, da jih lahko drugi udeleženci lažje in hitreje opazijo.

Ob ugodnih razmerah na cesti naj ne pozabijo, da sončno in suho vreme lahko prekinejo poletne nevihte ali celo neurja s točo, ki vozne razmere lahko v hipu spremenijo, opozarja agencija. Prestale voznike želijo spomniti, da je potrebna dodatna pazljivost in pozorno spremljanje prometa, saj so motoristi zaradi ozke silhuete slabše vidni.

Policija bo izvajala poostren nadzor na tistih relacijah, ki so pri motoristih že tradicionalno bolj priljubljene, a so zanje tudi nevarne.

Vir: Policija, Javna agencija RS za varnost prometa
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj