Na vsebino

Požagajo telefonski drog in ukradejo več sto metrov telefonskega kabla

Konec prejšnjega meseca smo v uredništvo prejeli naslednje vprašanje bralca iz semiškega konca, ki je napisal sledeče:

"Pozdravljeni,

Na vsake pol leta na relaciji Stranska vas pri Semiču Romi požagajo telefonski drog in ukradejo več sto metrov telefonskega kabla in posledično smo krajani nekaj dni brez telefonskih storitev.

Čez nekaj dni ali po enem tednu po takšnem dogodku se pa vedno v bližini romskega naselja Sovinek ob večeru zelo črno kadi in smrdi po plastiki.

Nazadnje se je to zgodilo v petek 28.1.2022 ob 02:40.

Glede na to da se to periodično že več let ponavlja se bi spodobilo, da se ta problematika objavi v kakšnem članku.

Lep pozdrav."

Če se to res dogaja na vsake pol leta nas in bralca zanima, kaj je bilo s strani pristojnih služb storjenega glede tega, zato smo vprašanje posredovali na Občino Semič, PP Črnomelj in PU Novo mesto. Odgovor smo prejeli samo od semiške občine, policijskega odgovora ne bomo več čakali (vprašanje smo poslali pred 16-imi dnevi)...

Boštjan Ogulin, višji svetovalec na semiški občinski upravi nam je odgovoril takole:

"Pozdravljeni,

dogodki v zvezi z odtujitvijo telefonskih kablov v okolici Stranske vasi pri Semiču so se že nekajkrat zgodili. Upravljavec omrežja Telekom d.d. poškodbe seveda sanira in prijavlja dejanja na policijo, ki nadalje obravnava zadeve. Po naših informacijah so storilci v teh dejanjih »izurjeni« in jih je težko odkriti.

Glede kurjenja plastike v nočnem času in posledično črnega dima pa občanom svetujemo, da v kolikor tovrstna dejanja opazijo, nemudoma pokličejo št. 113 in dogodek prijavijo. Prav tako občane pozivamo, da aktivno prijavljajo kazniva dejanja pristojni policijski postaji, ki je ob prijavi dolžna ukrepati."

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj