Na vsebino

Požarni alarm v šoli in v vrtcu

V petek, 20. oktobra, se je ob 8.30 v OŠ Belokranjskega odreda Semič sprožil požarni alarm. Vsi učenci in zaposleni smo zapustili prostore šole v najkrajšem možnem času in se zbrali na zbirnem mestu na avtobusni postaji. Ob 9.00 pa se je sprožil še požarni alarm v vrtcu. Na srečo je bila to le vaja evakuacije, ki jo vsako leto izvedemo v mesecu oktobru – mesecu požarne varnosti.

Po končani vaji evakuacije, so gasilci Gasilske zveze Semič in članici ekipe prve pomoči Civilne zaščite Semič, za otroke iz vrtca in učence od 1. do 5. razreda, pripravili predstavitev gasilskih vozil in nekaj praktičnih dejavnosti. Ogledali smo si gasilska vozila in opremo v njih. Učenci so lahko praktično preizkusili postopek oživljanja, ciljanje tarče z vedrovko ter gašenje z vodo in s peno. Gasilci so praktično predstavili gašenje vročega olja. Naučili smo se, da se olje gasi tako, da posodo pokrijemo z mokro in ožeto krpo, ki zaduši ogenj, nikakor pa olja ne smemo gasiti z vodo.

Zahvaljujemo se vsem prostovoljnim gasilcem iz Gasilske zveze Semič in članicama ekipe prve pomoči Civilne zaščite Semič, ki so si vzeli čas in za učence pripravili zanimive in praktične dejavnosti.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj