Na vsebino

Praznik Krajevne skupnosti ob "Doltarjevem letu"

Krajevna skupnost Črnomelj vsako leto avgusta že tradicionalno praznuje svoj praznik v spomin na ognjeni krst belokranjskih partizanov, ki so v noči z 11. na 12. avgust leta 1941 napadli vojaški vlak in italijansko stražo pri mostu na Vranovičih.

Letošnje praznovanje so organizatorji obeležili s kulturno prireditvijo, kjer so hkrati razglasili tudi Doltarjevo leto 2020 v Občini Črnomelj. Letos namreč mineva 100 let od postavitve prve livarne v Črnomlju, ki jo je zgradil in vodil Josip Doltar. Občinski svetniki so na 12. občinski seji sprejeli pobudo njegovih potomcev, da se leto 2020 razglasi za Doltarjevo leto.

Govornik na prireditvi je bil Jaka Birkelbach, predsednik KS Črnomelj, ki je zbranim predstavil dogodke pomembnejše dogodke in delo Krajevne skupnosti v minulem letu, župan Andrej Kavšek pa se je na kratko spomnil več kot uspešnega in vsestranskega podjetnika Josipa Doltarja.

Po uradnem delu praznovanja je krajanom večer popestrila še Alenka Godec.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj