Na vsebino

Praznovanje jeseni in Martinovanje v Semiču

Včeraj se je v Semiču pričel dogodek Praznovanje jeseni v Beli krajini in 35. Martinovanje.

Dopoldne so si otroci v Kulturnem centru predpremierno ogledali več razstav. Razstavo sadja Sadjarskega društva Bela krajina, razstavo "Ščepec začimb" učnega vrta dr. Derganca v organizaciji Belokranjskega gobarskega društva ter "Kuhati brez loncev ne gre" Šole zdravja Semič. V zgornji avli sta razstavi (vz)trajnostna dediščina in Plečnik v 20. slikah. Na ploščadi KC Semič razstava "Odkrita arhitektura" društva arhitektov Dolenjske in Bele krajine 2021. Vse razstave si je možno ogledati tudi danes, 12. novembra in jutri, 13. novembra 2022.

Popoldne se je v sejni sobi KC Semič odvilo predavanje Boštjana Godca, univ.dipl.ing.arg. z naslovom "Od starih do novih jablanovih sort".

V Vinoteki Semič je potekala pokušina ocenjenih vin ob peki kostanja.

Zvečer smo obujali spomine "Kok je blo včash" z Marlenko Golobič, Jano Draganjac in Slavom Plutom. Nastopili so tudi naši najmlajši iz Enote Vrtec Sonček in Osnovne šole Belokranjskega odreda Semič.

Večer se je zaključil s koncertom Big Banda Glasbene šole Črnomelj.

Prireditev je povezoval Dino Subašić.

Tudi danes ste vabljeni na zanimive dogodke TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj