Na vsebino

Predstavitveni video pripravnice GŠ Črnomelj

Šolsko leto se je končalo. Ker zaradi predpisov v glasbeni šoli ne smemo imeti produkcije za starše, smo zato učenci obeh skupin pripravnice v zadnji uri našega pouka posneli nekaj utrinkov pesmic, ki smo se jih skozi leto učili v učilnici in na daljavo. Naredili smo kratek 6-minutni video, ki nam bo ostal za spomin. Učenci smo se sami odločili, katere pesmi bomo zaigrali na flavto in vam pričarali vsaj delček tega, kaj smo se letos učili. Obe skupini sta tudi zapeli eno skupno pesem, ena skupina z uporabo gibov pri pesmi, druga pa s spremljavo na ceveh in Orffovimi glasbili. To še zdaleč ni vse, kar znamo, a v 45 minuta vse posnet ni bilo enostavno. Znamo še več. V videu sodelujejo vsi učenci, ki so bili to uro prisotni pri pouku. Na žalost jih pa je nekaj manjkalo. Veselimo se počitnic in nadalnjega muziciranja drugo šolsko leto na instrumentih.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Otroški pevski zbor Muzikalčki

Naš uspešen OPZ je tudi zaključil letošnje šolsko leto. Letošnje leto je bilo posebno in drugačno, ker so pevci morali vadit na daljavo.
Ko smo se vrnili v šolo, nam predpisi niso dovolili vaj in nastopov, zato tudi nismo imeli zaključne produkcije. Vseeno pa leto zaključujemo pozitivno s pesmijo VEM, DA DANES BO SREČEN DAN. Pesem smo se danes naučili v 5 minutah, na zadnjem srečanju, na » kratki vaji«, kjer smo se poslovil od pevcev, ki naslednje leto vstopajo v mladinski zbor, ker so za otroški zbor prestari. Na vaji smo simpatično posneli pravkar naučeno pesem in za konec odšli še na zaslužen sladoled.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: Glasbena šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj