Na vsebino

Pregled leta v novicah - julij 2021

Metliški plac
Metliški plac

Prvi rojstni dan butične trgovinice Hiša Dobrot v Metliki so v začetku julija obeležili s celodnevnim programom. Za najmlajše so pripravili otroški kotiček z delavnicami, malce starejši so lahko svoje kuharske spretnosti preizkusili na delavnici peke belokranjske pogače, na voljo je bila tržnica z lokalnimi ponudniki, ki tvorijo mrežo ponudbe Hiše dobrot Bele krajine in brezplačne degustacije, za glasbeno spremljavo pa je poskrbela tamburaška skupina Melos.

Na Srednji šoli Črnomelj so se razveselili lepih rezultatov na splošni maturi. Splošno maturo je v spomladanskem izpitnem roku opravljalo 27 gimnazijcev. Uspešnih je bilo 26 dijakov (96, 3 %), in sicer so v povprečju dosegli 21,69 točk. Svečana podelitev spričeval splošne mature 2021.

Tudi letos je skupina prijateljev iz KS Petrova vas s pomočjo planincev iz PD Črnomelj poskrbela za košnjo travnika okrog koče na Mirni gori. Prišli, pokosili, pograbili in vse pospravili.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 19. julija na letališču Prilozje v Metliki obeležil dan slovensko-izraelskega prijateljstva v spomin na skupni boj obeh držav proti nacizmu in fašizmu v drugi svetovni vojni. Dan slovensko-izraelskega prijateljstva smo obeležili prvič, prav na 100. obletnico rojstva Hane Seneš, izraelske narodne herojinje in pesnice.

Nevzdržnost razmer zaradi prometnih zamaškov oziroma večkilometrskih kolon vozil, ki nastajajo na glavni prometnici ob prehajanju bližnjega mejnega prehoda s Hrvaško, je v Metliki že vrsto let vroča tema, v času poletne turistične sezone pa še toliko bolj. Da bi opozorili na svoje težave, prihodnjo soboto na prvem metliškem cestnem krožišču pripravljajo tudi protest.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj