Na vsebino

Pregled leta v novicah - junij 2021

V začetku junija je odjeknila žalostna vest, da je ugasnilo življenje legendarnega belokranjskega humorista, publicista in kulturnika Tonija Gašperiča.

Policisti so po dveh mesecih raziskali napad na hišo črnomaljske občinske svetnice Vesne Fabjan in ugotovili, da je molotovko skozi okno dnevne sobe zalučal mladoletnik.

Za navdušenje so poskrbele semiške gasilke, ki so v Celju osvojile naslov državnih prvakinj.

Predsednik republike Borut Pahor in britanska državna podsekretarka, pristojna za evropsko sosedstvo in Ameriko Wendy Morton sta v Gornjem Suhorju pri Vinici, kjer se je leta 1945 zrušil bombnik z britansko posadko, katere del so slovenski partizani rešili pred okupatorji, obeležila dan slovensko-britanskega prijateljstva.

V OŠ Stari trg ob Kolpi so obeležili 200 let šolstva v Poljanski dolini ob Kolpi.

Črnomaljski občinski svetniki so na junijski seji dokončno sprejeli odlok o denarni spodbudi gimnazijcem Srednje šole Črnomelj, kar je pomenilo, da bodo dijaki ob vpisu v 1. letnik gimnazije prejeli mesečne 100 evrov denarne spodbude.

V sklopu Jurjevanja pa so v Črnomlju tudi uradno odprli Zakladnico - novo urejeno turistično vstopno točko v mesto in občino.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj