Na vsebino

Pregled leta v novicah - januar 2021

Takšen naj bi bil vrtec v Loki
Takšen naj bi bil vrtec v Loki

V začetku letošnjega leta smo med drugim objavili novico z naslovom "Jeseni 2022 nov vrtec v Črnomlju, kmalu zatem še šola".

Kar se vrtca tiče se že gradi, pri šoli pa se je začelo premikati šele proti koncu koledarskega leta. Celotno januarsko novico si lahko preberete TUKAJ.

V januarju smo med prvimi preizkusili električnega Twinga. V test nam ga je posodila Avtohiša Vrtin, kako smo bili zadovoljni in kako se je obnesel na cesti pa lahko preverite TUKAJ.

V spomin na zaslužnega meščana Črnomlja Josipa Doltarja je Občinski svet Občine Črnomelj leto 2020 razglasil za Doltarjevo leto. V ta namen so v organizaciji Mestne muzejske zbirke Črnomelj, RIC Bela krajina, objavili javni natečaj v literarni in likovni kategoriji. Razpisani sta bili temi: Črnomelj pred stoletjem, danes in jutri, Josip Doltar in sledi, ki jih je zapustil v Črnomlju. Zmagovalka natečaja je postala dijakinja gimnazije naše šole Ada Lozar, več pa lahko preberete TUKAJ.

Adria Dom je kot proizvajalec sodobnih namestitvenih objektov med najuspešnejšimi podjetji v turistični industriji, ki jo je koronakriza še posebno prizadela. Regijska gazela 2017 je od marca lani kljub težavam iz okolja poslovala dobro, tudi proizvodnja ni zastala, uspelo ji je celo pridobiti nove projekte in kupce. Kako so vstopili v leto 2021 si lahko preberete TUKAJ.

V industrijski coni Vrtača v Semiču pa so konec meseca postavili polnilno postajo za električna vozila. Več TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj