Na vsebino

Prek 50 organizacij bo izvedlo več kot 100 dogodkov

Utrinek s TVU iz preteklih let, foto: ZiK
Utrinek s TVU iz preteklih let, foto: ZiK

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Na Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj pri projektu, ki ga usklajuje Andragoški center Slovenije, sodelujemo že 26 let.

V Beli krajini smo letos v sklopu TVU združili 54 organizacij, ki bodo skupaj izvedle prek 100 dogodkov. Otvoritveni dogodek letošnjih Tednov vseživljenjskega učenja v Beli krajini bo gledališka predstava Virus od ženske v izvedbi Matica in Aleša Valiča, ki bo na ogled danes, 7. septembra, v Kulturnem domu Črnomelj.

Osrednji dogodek TVU bo kot vedno Parada učenja, ki se bo odvijala v sredo, 15. septembra, na številnih lokacijah po Črnomlju. Letošnja parada pod imenom »Domovina je kul(tura)« bo predstavljala pomembno kulturno dogajanje na prvem osvobojenem ozemlju v Beli krajini leta 1944 in 1945. Obiskovalci bodo lahko na različnih točkah po Črnomlju spoznavali kulturni utrip Črnomlja v vojnem času in sodobnosti, na ogled pa bo tudi tržnica dediščine in kulture, na kateri se bodo predstavili lokalni ponudniki. Več o programu najdete TUKAJ.

Namen projekta, v katerem sodeluje stotine ustanov, skupin in posameznikov iz cele Slovenije, je opozarjati na vseprisotnost in tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela in član različnih skupnosti. Tedni vseživljenjskega učenja bodo potekali vse do 10. oktobra, več o dogodkih, ki se bodo zvrstili v Beli krajini, pa najdete TUKAJ .

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj