Na vsebino

Pretep na vlaku; nasilnežu prepoved približevanja

V petek okoli 11.30 ure so bili policisti obveščeni, da naj bi se na potniškem vlaku, ki je peljal iz Semiča proti Črnomlju, pretepalo več oseb. Črnomaljski policisti so se takoj odzvali, vzpostavili javni red in mir in ugotovili, da so bile v spor vpletene osebe, ki se med samo poznajo. Po do sedaj zbranih obvestili in ugotovitvah je 27-letni moški z leseno palico najprej napadel 48-letnega oškodovanca. Pretep je poskušala preprečiti 23-letna ženska, katero je 27-letni osumljenec odrinil in udaril.

Policisti bodo o lahkih telesnih poškodbah in grožnjah seznanili pristojno tožilstvo.

Nasilnežu prepoved približevanja

Črnomaljski policisti so v nedeljo izrekli ukrep prepovedi približevanja 34-letnemu nasilnežu iz okolice Črnomlja. Zbrali so obvestila in ugotovili, da moški že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad zunajzakonsko partnerko. Žrtev žali, jo pretepa in spravlja v podrejen položaj. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Policisti ob tem pozivajo vse, ki so priča nasilju ali o tem karkoli vedo, da pomagajo žrtvam in nasilje prijavijo. Velikokrat namreč žrtve same ne najdejo moči ali poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve.

Sunil električno orodje

Med 18. in 24. februarjem je v Podklancu pri Vinici nekdo vlomil v prostore društva in ukradel električno ročno orodje.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 23. in 26. februarjem na območju Vinice, Preloke, Adlešičev, Žuničev in Nove Lipe prijeli 14 državljanov Sirije, devet državljanov Afganistana, tri državljane Maroka in državljana Alžirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto, foto: Zvone Butala
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj