Na vsebino

Prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu

To nedeljsko popoldne se je v Dragatušu odvijala že 17. Prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu, ki jo članice DKŽ Dragatuš prirejamo v svoje veselje in za popestritev življenja v naši Krajevni skupnosti ter širše. Tudi tokrat se je dvorana napolnila z pozitivno energijo in smehom.
Rdeča nit prireditve je bil spomin na našo krajanko in ljudsko vsestransko umetnico Cito Matkovič. Njeno življenje ni bilo s cvetjem posuto. Težko je živela, kar je tudi razvidno iz njenih del. Imela je pa rada barve, cvetje, dom, naravo.....bila je ljubeča mati. Za seboj je pustila bogato kulturno dediščino (zbirka Pesmi, spisi Mozaik spominov, veliko štikanih prtov in prtičkov, oljnatih slik ter slik z ogljem,....). V svojih delih je ohranila belokranjsko izročilo in domače običaje. Vse to in še več ste lahko videli v Citinem kotičku, ki smo ga članice uprizorile za vas.
Program so dopolnili še otroci od 1.-3.razreda OŠ Dragatuš s plesno točko, Tadej Fink: Kako so dragatuški fanti hodili v vas (po zapisih Cite Matkovič), godalke in pevke mladinske folklorne skupine Dragatuš, Ansambel Mladi Belokranjci, Kulturno društvo Stari trg ob Kolpi s skečema in naše članice s skečem ter plesom.

Vir: DKŽ Dragatuš

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj