Na vsebino

Prižig lučk na dragatuškem placu

Letos smo se v Dragatušu razveselili veselega decembra, v katerega smo 6. decembra vstopili s prvim prižigom lučk na dragatuškem placu in obiskom svetega Miklavža. Za idejo se lahko zahvalimo štirim članicam PGD Dragatuš, ki so želele, da bi se v Dragatušu nekaj dogajalo tudi v adventnem času.

S svojo idejo so se obrnile na predsednika KS Dragatuš Lojzeta Puhka, ki je idejo takoj podprl in za okraševanje zagotovil lučke, ki jih je napeljal Robert Vranič. Pridni člani PGD Dragatuš so zagotovili božično smrečico in jo postavili na placu s pomočjo dvigala Sandija Butale. Smrečico so poimenovali Mihelca, po glavni pobudnici ter zagnani gasilki. Učenci 4. in 5. razreda OŠ Dragatuš ter njihovi razredničarki, so izdelali prelepe okraske iz plastičnih kozarčkov.

Prižig lučk je bil med krajani kljub mrzlemu vremenu zelo obiskan. Člani PGD Dragatuš so poskrbeli za tople napitke. Potem ko je Miklavž zaključil z obdarovanjem pridnih otrok v župnišču, je prišel skupaj s parkljem pogledat tudi na plac. Dogajanje pred prižigom je povezoval naš krajan Tadej Fink, zbrane pa so nagovorili črnomaljski župan Andrej Kavšek, predsednik KS Dragatuš Lojze Puhek in predsednik PGD Dragatušu Aleksander Kuzma. Nato smo vsi skupaj odštevali do prižiga lučk, katerega so bili najbolj veseli otroci.

Vsem sodelujočim pri organizaciji in izvedbi dogodka se iskreno zahvaljujemo in upamo, da bo prižig lučk na dragatuškem placu postal tradicionalen.

Vir: PGD Dragatuš

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj