Na vsebino

Proračun uspešno skozi prvo branje

Črnomaljski občinski svetniki so na včerajšnji seji poleg potrditve predlogov kandidatov za priznanja občine za leto 2022, med ostalim v prvem branju obravnavali tudi letošnji proračun občine. Ta predvideva za dobrih 26,4 milijona evrov prihodkov in 28,9 milijona evrov odhodkov. Razliko bodo pokrili z zadolževanjem.

Skoraj 15,5 milijona evrov je v proračunu rezerviranih za investicijske odhodke, kar predstavlja več kot polovico celotnih odhodkov proračuna. Zadolževanje je predvideno v višini 2,5 milijona evrov.

Zajetne so predvsem naložbe v šolstvo, kjer so v teku nadomestna gradnja OŠ Loka, obnova in dograditev OŠ Dragatuš, sanacija stavbe bivšega dijaškega doma in postavitev dvigala v OŠ Milke Šobar - Nataše. Obsežna sta tudi projekta obnove črnomaljskega gradu ter nadaljevanje dograditve kanalizacije v Črnomlju. Za investicijsko vzdrževanje in gradnjo občinskih cest je letos v občinski blagajni predvidenih 3,74 milijona evrov.

Na Občini Črnomelj pravijo, da tudi letošnji proračun temelji na zagotavljanju kvalitetne javne infrastrukture na področju komunalnih storitev, vodovoda, prometa, športa, kulture in izobraževanja, kar so tudi strateške usmeritve občine.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj