Na vsebino

Prvi belokranjski podcast

Verjetno ga ni korenjaka med nami, ki bi si upal trditi, da v preteklem letu ni pogrešal dogodkov, koncertov, potovanj, ali preprosto povedano, druženj. Mi priznamo, da že močno hrepenimo po vsem poprej omenjenim. In ravno zato, ker smo bili v zadnjem letu precej omejeni z organizacijo dogodkov, smo se morali nekoliko prilagoditi. Na misel nam je prišlo, da bi posneli prvi belokranjski podcast. Verjamemo, da v Beli krajini zanimivih ljudi ne manjka in mi smo se podali na delo.

Otvoritveni podcast smo si zamislili kot pričaranje tistega nostalgičnega občutka po potovanjih, druženjih, raziskovanjih. Zdi se nam, da ravno to najbolj pogrešamo (pa ne samo študenti, pač pa prav zares vsi). Na obisk v Belo hišo (to je zgradba, kjer se nahajajo prostori KBŠ-ja) smo povabili belokranjska popotnika Mašo in Klemna Beličiča, ki sta se v svojih študentskih potovanjih znašla na različnih koncih Evrope. Razkrila sta nam, kako sta kot študenta potovala s »študentskim budgetom« in povedala svoje najbolj zanimive izkušnje. In ker bo obdobje po koncu epidemije verjetno tako, da se bomo primorani naučiti ravnati z denarjem racionalno, bodo izkušnje Maše in Klemna za mnogokaterega študenta ali dijaka (v resnici upamo, da boste našemu prvemu podcastu prisluhnili tudi ostali) v veliko pomoč pri planiranju prvih turističnih podvigov.

Če vas zanima, kako poteka štopanje po Evropi, »couchsurfing« ali celo obisk radioaktivnega Černobila, prisluhnite sproščenemu pogovoru, ki ga je vodil Blaž Pečarič, na platformi Anchor, na povezavi TUKAJ. Veseli bomo vaših komentarjev, kritik in idej za nadaljnje ustvarjanje podcastov.

Ps. Podcast ali poslovenjeno poddaja je digitalna vsebina, ki jo je mogoče s spleta v obliki avdio ali video datotek prenašati na računalnik ali prenosno napravo.

Vir: Klub belokranjskih študentov

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj