Na vsebino

Razmere na cestah in vremenska napoved

Predvsem na Ljubljanskem in Dolenjskem območju je zaradi številnih dogodkov promet zelo upočasnjen na posameznih odsekih.

Izločanje tovornih vozil nad 7,5 ton se izvaja na primorski avtocesti v obe smeri ter na štajerski in dolenjski avtocesti proti Ljubljani. Vozniki tovornih vozil upoštevajte prometno signalizacijo za izločanje.

Prepovedi za tovorna vozila:
- Prepoved za priklopnike in polpriklopnike velja na cestah Vipava - Razdrto, Črni Vrh - Col in Spodnja Idrija - Godovič.
- Prepoved za tovorna vozila nad 7,5 ton je na cesti Škofljica - Rašica - Žlebič, Šentvid - Šoštanj, Soteska - Črmošnjice - Črnomelj ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje, Petrina ter Starodu.

Zaradi burje je na hitri cesti Nanos - Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Ajdovščina prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila z ponjavami do 8. ton.

Verige so obvezne na cestah Bled - Pokljuka, Jereka - Pokljuka, Podrošt - Sorica - Bohinjska Bistrica in Petrovo - Brdo Sorica - Bohinjska Bistrica ter čez prelaze Ljubelj, Jezersko in Korensko Sedlo.

V fotogaleriji si lahko ogledate kako je bilo danes na cestah po Beli krajini in v smeri le-te.

Vreme:

Popoldne bo oblačno s sneženjem, le po nižinah Primorske bo deževalo. Najmanj padavin bo na severovzhodu države. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja, ki se bo v noči na soboto krepila. Temperature bodo okoli 0, le na Primorskem od 6 do 9 °C.

Zvečer in ponoči bodo padavine prehodno oslabele in se proti jutru od juga spet okrepile.

Jutri bo oblačno z občasnim sneženjem, ki bo čez dan postopno ponehalo, najkasneje na jugovzhodu Slovenije. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja, ki bo popoldne oslabela. Temperature bodo večinoma okoli 0, le na Primorskem od 4 do 6 °C.

Danes čez dan bo v notranjosti Slovenije močno snežilo. Sneg bo moker in bo povzročal težave v prometu, pojavijo se lahko snegolomi. V soboto zjutraj in dopoldne bo na Primorskem pihala burja, ki bo na izpostavljenih mestih dosegala hitrost okoli 100 km/h. Nevarnost snežnih plazov je velika.

V nedeljo bo delno jasno, po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo predvsem na Primorskem in Notranjskem občasno bolj oblačno. V ponedeljek zjutraj bo jasno z meglo po nekaterih nižinah, čez dan se bo od zahoda pooblačilo.

Nad Genovskim zalivom je ciklonsko območje. Vremenska fronta bo čez dan prešla naše kraje. Za njo bo s severovzhodnim vetrom k nam dotekal hladnejši in vlažen zrak.

Vir: Promet.si, ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj