Na vsebino

Razširitev PSC Vrtača v vladnem načrtu razvojnih programov

Na februarja objavljenem razpisu za sofinanciranje projektov ekonomsko-poslovne infrastrukture na obmejnih problemskih območjih je bilo uspešnih 12 projektov, med njimi tudi projekt razširitve vzhodnega dela semiške proizvodno servisne cone (PSC) Vrtača. Vlada jih je na včerajšnji seji odbora za gospodarstvo uvrstila v načrt razvojnih programov 2023-2026.

Javni razpis za sofinanciranje projektov ekonomsko-poslovne infrastrukture na obmejnih problemskih območjih v letih 2023 in 2024 je bil objavljen 24. februarja. Namen javnega razpisa je bil občinam omogočiti infrastrukturno izgradnjo novih ali razširitev obstoječih ekonomsko – poslovnih con ter izgradnjo novih ali razširitev obstoječih inkubatorjev ter s tem zagotoviti pogoje za razvoj in rast podjetij, ki gradijo podjetniško skupnost in krepijo verigo vrednosti na svojem področju, hkrati pa so pomembni zaposlovalci na regionalni in državni ravni. Upravičeno območje izvajanja projektov je v občinah iz obmejnih problemskih območij, opredeljenih v Uredbi o določitvi obmejnih problemskih območij.

Kot je znano, je bila Občina Semič uspešna na javnem razpisu ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj in bo prejela 710.388 evrov sofinancerskih sredstev za razširitev PSC Vrtača. V okviru omenjenega projekta bodo na vzhodnem delu cone komunalno opremili 2,5 hektarja novih površin. Zemljišča so že odkupili, dela pa bodo potekala v prihodnjem letu.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj