Na vsebino

Ob odprtju kulturne klopce

V nedeljo, 5. novembra, so se na prireditvi ob odprtju kulturne klopce na dragatuškem placu predstavili učenci ter Pevska skupina Krnica iz OŠ Dragatuš.

Z recitacijami po izboru Sabine Lukežič se je s pesmijo Evgena Cestnika »Lepo je tam v Beli krajini« predstavila Neja Dajčman, ki obiskuje 5. razred, z recitacijo pesmi Cite Matkovič »Dobreč«, se je predstavila Nadja Fink iz 4. razreda, z recitacijo pesmi Otona Župančiča »Ciciban – Cicifuj« pa se je predstavila Tia Dajčman iz 2. razreda.

Pevska skupina Krnica je zapela pesmi »Lipica«, »Gora ta Banerina« in »Dobro se je rano uraniti«. Skupino, ki deluje dve leti in pridno vadi enkrat na teden, je ustanovila in jo vodi Mojca Pavlinič.

Harmonikar Vlado Matkovič je zaključil prireditev z narodno-zabavnimi in ljudskimi vižami. Župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek, predsednik sveta Krajevne skupnosti Dragatuš Alojz Puhek ter umetnik, ki je naredil klopco, Aleksander Kuzma, so z nagovori in pohvalami na račun dragatuške kulture uradno odprli klopco.

Z veseljem bomo tudi učenci OŠ Dragatuš večkrat posedeli in se družili na kulturni klopci.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj