Na vsebino

Razstava Zare Štefanič v knjižnici

Na decembrski mesečni razstavi v Knjižnici Črnomelj se je s svojimi likovnimi deli predstavila učenka 9. razreda OŠ Loka Zara Štefanič.

Zara rada riše in slika že od malega, nekje od lanskega leta pa je tej umetnosti začela posvečati nekoliko več pozornosti. Za slikanje sta jo sprva navdušili učiteljica likovnega pouka Špela Vraničar ter starejša sestra, kasneje pa je začela likovno znanje nabirati pri akademski slikarki Brini Torkar. Zara rada raziskuje vse motive, v zadnjem času je ustvarila tudi nekaj portretov. Slikanje le-teh se ji zdi zanimivo, saj se tako lahko osredotoči na zanimive posebnosti in detajle na človekovem obrazu. Zara se je udeležila različnih likovnih natečajev, kot so Evropa v šoli, natečaj slikovita arhitektura, ustvarjam za ZOO planet, Bienale miniature. Udeležila se je tudi slikarskega ekstempora, izletniške kolonije in likovnih ekskurzij. Poleti je obiskala tudi slikarski tabor Brine Torkar, aktivna pa je tudi na fotografskih natečajih. Za svoje likovne in fotografske izdelke je prejela že kar nekaj priznanj. V šoli je Zarina mentorica na likovnem področju učiteljica Špela Vraničar, na fotografskem pa učiteljica Katarina Pavlakovič.

O razstavljavkinih delih in njenem ustvarjalnem talentu sta spregovorila člana strokovne komisije, akademski slikar Robert Lozar in profesorica likovne umetnosti Špela Vraničar.

Z glasbo sta dogodek obogatila učenka Aleksandra Marentič in profesor Anton Grahek iz Glasbene šole Črnomelj.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj