Na vsebino

Razvajaj se v mestu 2022

V petek se je odvil tradicionalni dogodek ob dnevu žena, Razvajaj se v mestu. Petrov trg je oživel. Obiskovalci so lahko prisluhnili otroški glasbeni predstavi, Glasbe sveta. Na stojnicah se je predstavilo osemnajst različnih ponudnikov z (unikatnimi) izdelki. S kar 150 rožicami smo polepšali dan mimoidočim obiskovalkam. V mestnem jedru sta potekali delavnici izdelovanje rož iz krep papirja in polstenja z domačo volno. V večernih urah pa se je odvil koncert slovenske glasbene skupine Bossa de Novo.

Na Petrov trg se je v petek vrnil živahen utrip mestnega jedra. Obiskovalci so lahko prisluhnili otroški glasbeni predstavi, Glasbe sveta, Boštjana Gombača in Jana Tomšiča, nadvse kreativnih glasbenikov, ki sta na koncertu igrala več različnih glasbil in tako z glasbo prepotovala ves svet. Skupaj z otroki sta samo s pomočjo telesa in glasu poustvarila zvok gozda, vetra, žuborenje potoka, dežja in ptic.

Osemnajst ponudnikov se je predstavilo na stojnicah, vsak s svojimi unikatnimi izdelki. Od rokodelcev (nakita, lesenih izdelkov, košar) do ponudnikov medu, različnih slaščic in ostalih lokalnih dobrot. Odvil se je voden ogled mesta na temo »Ženske našega mesta«, malo kasneje pa sta potekali tudi delavnici domače obrti: izdelovanje rož iz krep papirja in polstenja. Udeležili so se jih otroci in tudi odrasli.

V sklopu dogodka so bile na ogled spremljajoče razstave: "ASTERIX, rojstvo stripa" (Cerkev Sv. Duha), ulična razstava ob 60 - letnici knjižnice Črnomelj, razstava izdelkov narejenih iz makrame tehnike vozlanja (Primožičeva hiša), stalna razstava naravne in kulturne dediščine (Zakladnica mesta Črnomelj), stalna razstava Črnomelj na prepihu tisočletij (MMZ Črnomelj).

Celoten program na trgu je povezoval Jaka Birkelbach, vse prisotne, je pred koncertom pozdravil župan občine Črnomelj, Andrej Kavšek.

Iz živahnega mestnega jedra se je dogajanje v večernih urah preselilo v Kulturni dom Črnomelj, kjer so obiskovalci prisluhnili odlični glasbeni zasedbi Bossa De Novo - slovenska glasbena jazz skupina, ki od leta 2003 ustvarja v stilu brazilske glasbene zvrsti bossa nova. V njihovem repertoarju najdemo pesmi v portugalščini, slovenščini, srbohrvaščini in francoščini. Po dobrem eno urnem koncertu se je dogodek Razvajaj se v mestu zaključil z ogledom filma, francosko komedijo, "Kako postati dobra žena".

Razvajaj se v mestu je eden izmed treh dogodkov vseslovenskega projekta Management mestnih središč, v katerega je vključena tudi Občina Črnomelj. Tradicionalno se odvija v starem mestnem jedru Črnomlja ob dnevu žena. Ob tem je celoten program namenjen ženskemu prazniku, a poskrbi tudi za vse ostale obiskovalce. Organizatorji, RIC Bela krajina, smo zadovoljni, da smo program v celoti izpeljali uspešno, ob sicer rahlo hladnem, a jasnem vremenu. Želimo si, da bi staro mestno jedro čim večkrat oživelo in bilo napolnjeno z utripom obiskovalcev in otroškim rajanjem. Zahvaljujemo se tudi Komunali Črnomelj za pomoč ob pripravi prizorišča.

Za sodelovanje in pomoč se zahvaljujemo partnerjem:

Občina Črnomelj, JP Komunala Črnomelj, ZIK Črnomelj, JSKD Črnomelj, Knjižnica Črnomelj, MKK Črnomelj, MC BIT Črnomelj.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj