Na vsebino

Rdeči križ Črnomelj z novoletno obdaritvijo starejših

V Krajevni organizaciji Rdečega križa Adlešiči so razdelili 37 novoletnih daril z voščilnicami.
V Krajevni organizaciji Rdečega križa Adlešiči so razdelili 37 novoletnih daril z voščilnicami.

Prostovoljci Območnega združenja Rdečega križa Črnomelj so tudi v letošnjem decembru poskrbeli za tradicionalno predpraznično obdaritev starejših in invalidov. Po vseh 15 krajevnih organizacijah v črnomaljski in semiški občini bodo razdelili okrog 700 novoletnih daril z ročno izdelanimi voščilnicami, ki so jih ustvarili učenci osnovnih šol Loka Črnomelj, Mirana Jarca Črnomelj, Stari trg ob Kolpi in Semič.

Čeprav so prostovoljke in prostovoljci letos zaradi korone darila predali pred vrati, so si kljub temu ali pa prav zaradi tega vzeli čas, da so s starejšimi tudi poklepetali, ti pa so bili obiskov v teh težkih časih še toliko bolj veseli in hvaležni za drobno pozornost.

Novoletna obdaritev je vsakoletna naloga prostovoljk in prostovoljcev Rdečega križa, ki jo opravijo z velikim veseljem. »Letos smo temu namenili še posebno pozornost, saj tradicionalnih novoletnih srečanj, ki smo jih pretekla leta v tem času pripravili v naših krajevnih organizacijah, letos zaradi epidemije nismo mogli izpeljati. Starejši ljudje so v času korone še bolj izolirani in osamljeni, zato imajo tovrstne geste pozornosti še toliko večji pomen,« je povedala sekretarka OZRK Črnomelj Marjanca Cimerman.

Program novoletne obdaritve starejših se financira s sredstvi iz razpisa FIHO, del denarja pa krajevne organizacije Rdečega križa namenijo od članarine. »Vesela sem, da se v zadnjih letih število naših članov povečuje, da nam ljudje vse bolj zaupajo, posledično je tudi več zbrane članarine, ki jo na ta način namenimo ljudem, ki pomoč najbolj potrebujejo,« poudarja Cimermanova, ki je vesela, da se tudi število njihovih krvodajalcev kljub epidemičnim ukrepom ni zmanjšalo.

Lepe praznike, veliko zdravja in dobrega počutja v novem letu so starejšim krajanom in invalidom zaželele tudi prostovoljke Krajevne organizacije RK Adlešiči, kjer so razdelili
37 darilnih paketov. "Zahvaljujemo se OŠ Mirana Jarca in OŠ Loka Črnomelj za ročno izdelane čestitke, OZRK Črnomelj za podarjene brisače ter našim odbornicam za pomoč pri razdelitvi darilnih paketov," so sporočili iz KORK Adlešiči.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj