Na vsebino

Salomonska rešitev - zgradili bodo vse tri "pumptracke"!

Kot že verjetno veste so se v sklopu projekta "Hočem pumptrack", za izgradnjo pumptracka potegovali tudi v Vinici. Poligon bi bil umeščen v neposredni bližini centra Vinice, na stičišču pohodniških poti, njegova posebnost pa bi bila tlorisna skica viniškega grba - grifona z grozdom v roki, na katerega so izjemno ponosni.

Vinica in z njo celotna Bela krajina se je po glasovanju veselila zmage na spletnem glasovanju za kolesarski poligon , a so se pri Zavodu Aliansa, ki je organiziral glasovanje, odločili, da zaradi »večjega števila simpatizerjev iz vzhodnih dežel«, javno glasovanje razveljavijo.

Urša Drofenik, predstavnica Zavoda Aliansa, nam je pravkar poslala naslednje uradno obvestilo glede nagradne igre za izgraditev pumptracka:

"Kjer je volja je tudi pot.

In to smo pokazali tudi na skupnem sestanku z vsemi tremi finalisti nagradnega natečaja, ki smo ga razpisali letošnjo pomlad.

Avtentičnosti glasov žal nismo mogli dokazati, zato smo se na sestanku soglasno odločili da rezultate glasovanja, kljub požrtvovalnosti na vseh straneh, ne upoštevamo. Kar pa se je zgodilo po tej odločitvi, pa je možno izpeljati le tam, kjer so prisotni ljudje s srcem in dobro voljo.

V naslednjih dveh letih bomo zgradili vse tri pumptracke

S strani Alianse bomo vsem trem društvom brezplačno izrisali pumptracke, priskrbeli vso potrebno dokumentacijo in zagotovili našo ekipo, ki bo s pomočjo lokalnih društev na vseh treh lokacijah zgradila pumptracke. Društva se bodo zavzela tudi za to da se priskrbi ustrezen gradben material, predvsem pa nas veseli da so pomoč ponudili en drugemu. Časovno žal ne bo mogoče zgraditi vseh treh v letošnjem letu, se bomo pa potrudili da bodo le ti zgrajeni v najkrajšem možnem času.

Verjamemo da je to začetek nove zgodbe.

Katere del ste vsi vi, ki ste navijali za svoje, predvsem pa pomagali širiti športni duh med vse nas. O zgodbi, ki se je začela včeraj se bo zagotovo še pisalo, saj so vsi trije finalisti sklenili da bodo pomagali en drugemu tako pri realizaciji projekta, kot pri medsebojni promociji društev.

Veseli bomo, če boste našo zgodbo spremljali tudi naprej."

Naj omenimo, da namerava tudi Občina Metlika v letošnjem avgustu postaviti pumptrack pri Osnovni šoli v Metliki. Na Fundacijo za šport so namreč lanskega decembra oddali vlogo za sofinanciranje projekta. Rezultatov zaenkrat še ni, je pa bila s strani Občine Metlika sprejeta odločitev, da se gradnja izvede ne glede na odobritev vloge za sofinanciranje.

Pumptrack poligoni imajo izredno pomembno vlogo v prvih fazah razvoja kolesarjenja, saj uspešno aktivirajo in povezujejo mlade kolesarje. Na zabaven in družaben način razvijajo in krepijo vseh šest temeljnih gibalnih sposobnosti - moč, hitrost, gibljivost, ravnotežje, koordinacijo in preciznost.

Vir: Zavod Aliansa

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj