Na vsebino

Viničanom je uspelo – dobili bodo kolesarski poligon!

Športno turistično društvo Vinica je uspelo s pobudo za kolesarski poligon v obliki viniškega grba - grifona z grozdom v roki. Njihov predlog je na spletnem glasovanju, ki se je zaključilo danes opoldan, prejel 3.257 glasov (44,3 %) in za las premagal konkurenčni projekt v Ajdovščini. V neposredni bližini centra Vinice, na stičišču pohodniških poti, bo tako kmalu zrasel pumptrack poligon, na katerem bodo lahko mladi kolesarji na zabaven in družaben način razvijali ter krepili svoje gibalne sposobnosti.

Projekt je del snovanja koncepta ureditve naselja oz. vaškega jedra Vinice, na osnovi katerega bodo v kraju v sodelovanju z lokalno skupnostjo dodajali manjkajoče vsebine in zagotovili večjo kvaliteto življenja. Vanj so vključeni tako mladi kot izkušenejši krajani Vinice, uspešni športniki in številni kulturniki. S skupnimi močmi in s pomočjo glasov številnih Belokranjcev so tako prvič pripeljali ta popularen šport tudi na sončno stran Gorjancev ter s tem postali del »pumptrack nacije«.»Nikakor nočemo imeti pumptracka samo zase. Po belokranjsko ga želimo gostoljubno deliti z vsemi generacijami, s celotno Belo krajino in z obiskovalci, ki svoj oddih preživljajo v naših krajih,« zagotavljajo v ŠTD Vinica.

Poročali smo že, da namerava Občina Metlika v letošnjem avgustu financirati postavitev pumptrack tudi pri Osnovni šoli v Metliki. Dovolj razlogov torej za veselje med mladimi belokranjskimi kolesarji, ki si želijo izziva vožnje po tlačilnih stezah (ang. pump track).

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj