Na vsebino

Silvo Grdešič eden od podpredsednikov DeSUS-a

Na nedavni seji sveta stranke DeSUS je z mesta predsednika odstopil Ljubo Jasnič, vodenje stranke pa je začasno prevzel Anton Rifelj. Podpredsedniki stranke so postali Drago Kocbek, Milena Vrenčur in Črnomaljec Silvo Grdešič.

Čeprav je Silvo Grdešič - Gero v pokoju, je aktiven na gospodarskem in društvenem področju. Deluje v Rudniku rjavega premoga Kanižarica v zapiranju d.o.o. - v likvidaciji, saj pristojni organ še vedno ni izdal odločbe o izbrisu podjetja iz registra. V življenju je sicer počel marsikaj. Nekaj časa je poučeval fiziko, še ne polnoleten je z nekaterimi prijatelji ustanovil košarkarski klub v Črnomlju, prvi tja pripeljal računalnike, kandidiral za državnega poslanca, igra kitaro, saksofon, kontrabas, orglice, sintetizator, zadnja leta je v ansamblu bobnar, ogromno dela opravi v vinogradu. Uvaža tudi glasbene inštrumente in vodi Jazz klub Gero.

Po odstopu Ljuba Jasniča z mesta predsednika DeSUS stranko čakajo pogovori o nadaljnjih korakih in možnostih sodelovanja z Gibanjem Svoboda. Anton Rifelj, ki je prevzel vodenje DeSUS, zatrjuje, da združevanje ne pride v poštev, so se pa z največjo vladno stranko pripravljeni pogovarjati o projektnem sodelovanju.

Kongresa, ki so ga načrtovali v marcu, ne bo. V stranki je namreč prevladalo mnenje, da je stranka tudi zaradi številnih menjav v vrhu v zadnjih letih preživela turbulentne čase, zato bo naslednji kongres redni in bo potekal januarja prihodnje leto. Rifelj napoveduje, da gre stranka naprej z novim programom, vizijo in statutom stranke.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj