Na vsebino

Slovenski čebelarji donirali DSO-jem

Slovenski čebelarji se zavedamo situacije, v kateri smo se v tem času znašli. Solidarnost in pomoč sočloveku je ob izbruhu epidemije s koronavirusom na prvem mestu.

Predsednik Čebelarske zveze Slovenije, Boštjan Noč je predstavil pobudo, ki sloni na predlogu člana UO ČZS g. Marjana Časarja, da bi čebelarji zbrali finančna sredstva za nakup zaščitne opreme, ki se potrebuje v zdravstvu. Ta predlog je bil podprt tako s strani Upravnega odbora Čebelarske zveze Slovenije in številnih čebelarjev, ki so donirali omenjena sredstva. Preko čebelarjev in čebelarskih društev je zbranih 20.000 evrov. Sredstva so za namen reševanja problematike povezane s koronavirusom donirana petim domovom starejših. Domovi, ki so prejeli po 4.000 EUR donacije so sledeči:

- Dom starejših občanov Metlika,

- Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah,

- Center starejših Horjul,

- Dom starejših občanov Ljubljana Vič-Rudnik,

- Dom starejših občanov Ljutomer.

Donacijo Domu starejših občanov Metlika sta izročila ga. Helena Kokot-predsednica NO ČZS in Vlado Auguštin, specialist tehnolog JSSČ.

ga. Ivica Lozar, direktorica DSO Metlika: »Še enkrat se vam v svojem imenu in imenu zaposlenih zahvaljujem za prejeto donacijo. V danih trenutkih jo bomo z veseljem porabili v preventivne namene. 100 x hvala, ker ste z nami.«

Vir: Čebelarska zveza Slovenije
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj