Na vsebino

Sprejem odpadne kritine

Spoštovani uporabniki storitev gospodarskih javnih služb.

Glede na odzive in probleme na terenu z zamenjavo streh po junijskem neurju in v dogovoru z občino Črnomelj bomo v manjši meri ponovili akcijo brezplačnega prevzema odpadne kritine na našem Pod centru za ravnanje z odpadki na Vranovičih.

Od danes, 20. 11. 2018 je torej možna oddaja odpadne strešne kritine, ki je bila poškodovana v junijskem neurju s točo. Pogoji prevzema ostajajo enaki kot so bili že v poletnih mesecih. Brezplačna oddaja velja samo za fizične osebe.

Pri ravnanju z odpadno kritino je potrebno upoštevati usmeritve za varno delo. Najbolje je če se rokovanje in prevoz vrši v vlažnem, ali še bolje v deževnem vremenu.

Na žalost so človeški in materialni viri podjetja trenutno vezani na drugih področjih, zato ne moremo zagotavljati storitev prevoza. Prosimo občane, da odpadno kritino sami pripeljejo na PCRO Vranoviči. Če je le mogoče odpadno kritino pred transportom ustrezno zaščitite.

Odpiralni čas PCRO Vranoviči je med delovniki od 9:00 do 17:00 in ob sobotah od 8:00 do 13:00. Akcija prevzema odpadne strešne kritine bo predvidoma trajala do 7. 12. 2018.

Kot je bilo napisano zgoraj zaradi zasedenosti ne moremo zagotoviti storitve odvoza odpadne kritine. Ena od stvari, ki nam po (nepotrebnem) jemljejo vire je tudi malomarnost uporabnikov. V prvih dveh tednih novembra smo imeli veliko dela z odvozom odpadkov iz pokopališč. Ravno danes so nam na Cerodu zavrnili dva kontejnerja mešanih komunalnih odpadkov, ker vsebujejo odpadne sveče. Kljub temu, da je na vsakem pokopališču posebna posoda za odpadne sveče, se očitno nekaterim uporabnikom zdi veliko bolj priročno, če vse odpadke »zmečejo v isti koš.«. Rezultat tega je, da bomo morali te odpadke pripeljati nazaj na Vranoviče, jih ročno presortirati in peljati nazaj v Novo mesto.

Vir: JP Komunala Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj