Na vsebino

Stare fotografije so zanimive vsem!

Ja, lahko rečemo, da so objave s profilov Črnomelj fčasih, Stara Metlika in Semič v starih cajtih zelo dobro obiskane. Za pričakovati je bilo, da boste fotografije iz prejšnjega stoletja radi pogledali in pokomentirali predvsem starejši bralci, obenem pa nas veseli, da teh objav niso prezrli niti naši mlajši obiskovalci. Prav lepo je videti Semič, ko še ni bilo toliko hiš, pa mestne trge v Metliki ali stare družinske fotografije iz Črnomlja in okolice.

In ker so te objave tako dobro sprejete, ponovno pozivamo vse, ki imate stare fotografije, dokumente, tudi zgodbe so dobrodošle, da jih pošiljate na spletni naslov [email protected]. Lahko tudi za Metliko in Semič, bomo mi posredovali skrbnikom teh profilov.

Želeli bi si videti tudi fotografije naših krajev, ko še niso bili tako poseljeni, ko ni bilo toliko hiš, blokov... Imate mogoče kaj takega?

V zadnjih dveh mesecih smo za črnomaljski profil dobili nekaj škatel fotografij, zato morajo biti lastniki kar potrpežljivi, da pridejo njihove na vrsto. Kljub temu, pa iščemo vedno "nove", ki se skrivajo v vaših albumih, kartonskih ali plehnatih škatlah, v predalih lesenih kredenc ali morebiti na podstrešju.

V kolikor ne obvladate elektronske pošte ali skenerja, lahko pridemo k vam in to uredimo mi. Pokličete nas lahko na 07/35-67-810.

Dajte sami sebe malce spodbudit in pogledat kaj bi bilo primerno deliti z nami in praktično celim svetom, saj nas berejo v kar 57-ih državah sveta!

Ja, prav zato vabljeni tudi zdomci, da nam pošljejo fotografije iz tujine. Kako je bilo, ko ste se preselili v nov kraj? Ste tam že koga poznali? Vam je kdo pomagal? Imate kakšne fotografije ali dokumente od takrat?

*na fotografiji je Stari trg ob Kolpi pred požarom.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj