Na vsebino

Strokovna komisija vseslovenskega natečaja »Moja dežela - lepa in gostoljubna 2021« ocenjuje Semič

Turistična zveza Slovenije v sklopu projekta »Moja dežela – lepa in gostoljubna 2021« že od začetka avgusta ocenjuje večja, srednja in manjša mesta ter turistične, zdraviliške in izletniške kraje. Državna ocenjevalna komisija je v četrtek, 12. 8. 2021, v kategoriji jedra – mestna, trška, vaška ocenjevala tudi Semič.

Kaj je padlo v oči strokovni komisiji v sestavi Lenka Molek, u.d.i.a., Peter Ogorelec, u.d.i.a. in prof. dr. Anton Prosen, ko je ocenjevala Semič (trško jedro)?

Na spletni strani Turistične zveze Slovenije (TZS) so zapisali: »Komisijo so presenetile tako celovitost in kvaliteta urejanja kot tudi - za relativno majhen kraj - bogatost in povezanost ponudbe na turistično-informativnem področju z odlično domačo vodičko, ki je komisiji obogatila dan z recitacijo pesmi pesnika in domačina Lojzeta Krakarja, in seveda s ponudbo na področjih naravoznanstva, družboznanstva, zgodovine in umetnosti, pa tudi kulinarike in vinarstva. Posvečenost urejanju kraja je gospa županja Polona Kambič potrdila tudi s tem, da je pokramljala z našo komisijo o urejenost kraja, načrtih in morebitnih izboljšavah«.

Komisija bo do konca avgusta po dolgem in počez prečesala Slovenijo. Na Dnevih slovenskega turizma, ki bodo med 11. in 13. oktobrom v Postojni, pa bodo razglasili najboljše in najgostoljubnejše destinacije v Sloveniji.

Vabimo vas, da na spletni strani TZS glasujete za svoje favorite, ki bodo prejeli posebno priznanje »izbranec ljudskih src«. Svoj glas lahko oddate enkrat na dan v vsaki posamezni kategoriji. Semič najdete v kategoriji 1 Jedra - mestna, trška, vaška.

Začnite z glasovanjem na povezavi TUKAJ.

Vir: Občina Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj