Na vsebino

Svetniki tudi o nevarnem mostu in prejemnikih Ganglovih priznanj

Poleg sklepa o povišanju cen v Otroškem vrtcu Metlika, so se metliški občinski svetniki na včerajšnji drugi redni seji seznanili tudi z organizacijo dela policije po vstopu Hrvaške v schengenski prostor. Direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin in pomočnik načelnika policijske postaje Metlika Robert Krajnc, sta prisotne seznanila, da policije na mednarodnem mejnem prehodu Metlika in na vseh maloobmejnih prehodih od 1. januarja letos ni več, kar pomeni, da so meje odprte in je možen prost prehod. Objekti na teh prehodih bodo zaenkrat ostali, promet bo speljan tako, da bo vožnja varna.

Dotaknila sta se tudi maloobmejnega prehoda na Rakovcu in povedala, da je žica tam odstranjena, vendar prehod zaenkrat še ni v funkciji. Promet je še naprej prepovedan, saj most zaradi poškodb ni varen. S strani članov občinskega sveta je bil podan predlog, da skupaj z občino Ozalj tako od slovenske kot hrvaške vlade zahtevajo, da se sanacija mostu čim prej izvede in prebivalcem na obeh straneh omogoči lažji ter hitrejši prehod.

Najvišje metliško kulturno priznanje Vladimiri Škof

Svetniki so sprejeli tudi sklep o dobitnikih Ganglovih priznanj in plakete v občini Metlika za leto 2022. Ganglovo plaketo, najvišje občinsko priznanje za delo na področju kulture, si je prislužila Vladimira Škof za pobudo in dolgoletno organizacijo Extempora mladih likovnikov Bele krajine.

Ganglova priznanja pa bodo na osrednji občinski prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku podelili prireditvenemu odboru Pridi zvečer na grad za organizacijo 30. mednarodnih poletnih kulturnih prireditev Pridi zvečer na grad, Janezu Pezdircu za ohranjanje in raziskovanje nesnovne ljudske dediščine ter produkcije dveh filmov z etnološko vsebino in Katji Banovec Vrviščar za izjemen dosežek najboljše solistke na koncertu Za bisernico in tamburaški orkester.

Poleg tega je bila na seji s strani direktorice Doma starejših občanov Metlika Ivice Lozar, podana informacija o izvajanju socialno varstvene storitve pomoč družini na domu. Lozarjeva je ob tem predstavila še nedavno dokončano naložbo v enoti za demenco in začetek rekonstrukcije matičnega objekta doma na Mestnem trgu.

Svetniki so podali tudi soglasje k statutu javnega lekarniškega zavoda Dolenjske lekarne Novo mesto. Nov statut pomeni uskladitev s trenutno veljavno zakonodajo in določa notranjo organizacijo zavoda, naloge organov, način njihovega delovanja in odločanja, način poslovanja ter druga vprašanja, pomembna za delovanje javnega lekarniškega zavoda. Javnemu lekarniškemu zavodu Dolenjske lekarne Novo mesto so izdali tudi soglasje k pobudi za odprtje nove organizacijske enote lekarne v Mačkovcu.

Kadrovske zadeve

Na seji so bili v okviru kadrovskih zadev imenovani člani stalnih delovnih teles občinskega sveta, kot tudi člani nadzornega odbora Občine Metlika, komisije za priznanja, nadzornega sveta Komunale Metlika, delovnega telesa za spremljanje položaja romske skupnosti, sveta uporabnikov javnih dobrin, sveta lokalne skupnosti Centra za socialno delo Dolenjska in Bela krajina ter člana razvojnega sveta regije JV Slovenije za programsko obdobje 2021-2027.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj