Na vsebino

Gasilski tabor zaključili široko nasmejani

Od 19. do 21. avgusta so se mladi gasilci iz devetih društev Gasilske zveze Semič znova zbrali na gasilskem taboru. Tokrat so kampirali pri Turizmu Benetič na Vinici.

Tabor so začeli s poslikavo na majice in si tako ustvarili unikatne majice. Med popoldanskim uživanjem na Kolpi jih je presenetil dež, tako da so se morali odpraviti nazaj v tabor, kjer so si popoldanske urice krajšali z namiznimi igrami, nogometom, risanjem in še čim. Ker vreme tokrat tabornikom ni bilo naklonjeno, so na pmoč priskočili viniški gasilci in omogočili spanje v skupnem prostoru gasilskega doma. Sledil je filmski večer s kokicami.

V soboto dopoldne so potekale gasilske delavnice, na katerih so se preizkusili tudi v gašenju čisto pravega ognja z gasilnimi aparati. Mladi gasilci so osvežili znanje o vozlih in razvrščanju. Popoldne pa je sledila vodna drča in skok v Kolpo, kjer pa jih je ponovno ujel dež. Večerne ure so izkoristili za dvoboj v športnih igrah.

Zadnji dan tabora so mladi gasilci hitro pospravili svoje stvari in tako imeli več časa za igre, nedelja pa je minila tudi v napetem pričakovanju zaključnega programa. Dva voda sta se na sobotnih igrah še posebej izkazala in dosegla isto število točk. In ker je bilo potrebno določiti zmagovalca letošnjih iger, sta se izenačena voda pomerila še v vlečenju vrvi. Zmago so si tako prislužili člani 3. voda .

V nedeljo sta tabor obiskala tudi predsednik Gasilske zveze Semič Rudi Kofalt in poveljnik Gasilske zveze Črnomelj Jože Vrščaj, ki sta mladim semiškim gasilcem izrazila podporo in pohvalo.

V zaključnem programu so še zapeli ''vse najboljše'', podelili nagrado za najbolje pospravljen šotor in gostiteljici Antoniji Benetič v zahvalo podelili sliko. Tako so nasmejani in s polnimi rokami nagradnih bonbonov zaključili letošnji tabor.

Vir: @tabormladihgasilcevSemic, @pgdsemic

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj