Na vsebino

Tečajniki osvojili veliko novega znanja

Skupinska fotografija tečajnikov. Foto: Jani Pavlin
Skupinska fotografija tečajnikov. Foto: Jani Pavlin

V svetu znanja rastejo najmočnejši temelji, na katerih lahko gradimo svojo pot do uspeha in napredka. Tega se zelo dobro zavedamo tudi na nivoju najmlajše izmed vseh gasilskih regij v Sloveniji, Belokranjski gasilski regiji.

V Kanižarici je 11. januarja potekala slovesna podelitev listin in činov o napredovanju v čin nižji gasilski častnik. Le tega je v generaciji 2023 opravljalo 23 tečajnikov iz Gasilske zveze Črnomelj, 12 iz Gasilske zveze Semič in 15 iz Gasilske zveze Metlika. Kandidati so morali za pristop k tečaju najprej opraviti sprejemne izpite iz vsebin predhodnih tečajev. Sam tečaj za nižjega gasilskega častnika je nato obsegal 69 ur teoretičnih vsebin in 44 ur praktičnega usposabljanja. Vsa predavanja in vaje so potekale v Metliki. V okviru tečaja so morali tečajniki pripraviti tudi operativni taktični načrt, v katerem je vsak posameznik obdelal konkreten primer posredovanja na objektu iz svojega okolja. Teoretičen del zaključnega izpita je potekal tako v pisni kakor tudi ustni obliki, praktičen del pa na poligonu Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje RS na Igu.

Velika večina tečaja je bila usmerjena v pripravo gasilcev za poveljevanje gasilski enoti. Tečajniki so osvojili veliko novega znanja, ki jim bo zagotovo na številnih intervencijah prišlo še kako prav.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj