Na vsebino

Tekmovanje v računalniški pismenosti Bober

V novembru je tudi na OŠ Mirana Jarca Črnomelj potekalo šolsko tekmovanje Bober, mednarodno tekmovanje v računalniškem razmišljanju in pismenosti za osnovnošolce in srednješolce. Skupaj je tekmovalo 202 učencev, 109 iz razredne stopnje (2. – 5. razred) in 93 na predmetni stopnji (6. – 9. razred). Vsi udeleženci so dobili priznanja za sodelovanje, kar 50 učencev pa je osvojilo bronasto priznanje. Larisi Mirič iz 7. razreda se je edini iz Bele krajine uspelo uvrstiti na državno tekmovanje.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke!

Namen tekmovanja je povečati zanimanje učencev za računalništvo. Pokazati jim želimo, da računalnik ni le orodje za komuniciranje, brskanje po spletu, urejanje besedil ter poslušanje glasbe in gledanje filmov. Računalnik je neizčrpen vir zanimivi logičnih problemov, zaradi katerih računalnikarju ni nikoli dolgčas. V tekmovanju spoznajo področje na zabaven in poučen način. Tekmovalna vprašanja se navezujejo na algoritmično razmišljanje, logično sklepanje, razvoj spretnosti za reševanje problemov, uporabo informacijske tehnologije in njen vpliv v družbi. Otroci spoznajo, da je razmišljanje in ustvarjalno reševanje problemov zanimivo in zabavno.

Priponke

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj