Na vsebino

Ti lahko povem zgodbo?

Zgodbo o njihovi, njegovi in naši Metliški črnini.

Vinogradniki iz cele Bele krajine vozijo v jeseni k nam svoje grozdje. Odvisno od letnika, je lahko grozdje odlično, zdravo, z visoko stopnjo sladkorja. Potem je tukaj še grozdje iz naših vinogradov. Pride letnik, ko ni vse tako dobro, ni zdravo, ni visokih sladkornih stopenj. Takrat je pri nas v kleti malo bolj divje kot običajno. Vse to grozdje je treba predelati in obdelati tako, da na koncu ti lahko kupiš steklenico vina, ki je vrhunske kvalitete. Vsak letnik Metliške črnine PTP je zgodba zase. A na koncu mora imeti vsaka isti konec. Da je v kozarcu odlična!

No, začniva tokrat na koncu.

Pred tremi leti se je družini naše kleti pridružil mlad in zelo ambicionez fant. Njegov fokus je bil na novitetah in izboljšavah. Tehnoloških in enoloških. Saj veš kako pravijo, da mladi spreminjajo svet. Mladi z vizijo. On jo je imel takoj, ko je prvič prestopil prag kleti in se po hodniku mimo barikov v medli svetlobi sprehodil v podzemlje največje belokranjske kleti. Sanjalo se mu ni, kaj ga čaka. Težke trgatve, premalo rok, velike kapacitete in še večja pričakovanja vseh zunaj in znotraj. Niti pomislil ni, da bi obupal. Nasprotno, vse popoldane je presedel in pregledoval zapiske, arhive, se učil. Ob večerih doma. Ob jutrih v pisarni. Vztrajal je pri svojih idejah in načelih. Nikoli se ni pustil pregovoriti v nasprotno, če je vedel, da ima prav. In imel je.

Jure, naš enolog.

Zakaj ti to pripovedujem? Sobota zvečer je in on je spet v kleti. Tokrat ni sam. Nazdravlja s sodelavci novemu uspehu. Uspehu njihove, njegove in naše Metliške črnine PTP.

Kmalu bo Vinska vigred in bilo je ocenjevanje. Saj veš, da je najtežje in tudi najlepše zmagati doma. Ko je konkurenca največja in najboljša.

Letos so bile v finalnem izboru za ŠAMPIONA 3 Metliške črnine PTP. Vse tri iz naše kleti. Iz vašega in našega grozdja, iz Juretovih rok.

Zato ti z veseljem povem, da imamo že tretje leto zapored ŠAMPIONA METLIŠKIH ČRNIN PTP Vinske vigredi 2019! Ppa ti reci, če ni Jure faca!

Vir: Vinska klet Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj